Afbeelding
Foto:

Ouddorps Mannenkoor start uniek project

OUDDORP - Het Christelijk Ouddorps Mannenkoor bestaat in 2020 15 jaar. Dat wil het bestuur niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom zal in dat jaar een CD worden opgenomen en ook niet-koorleden kunnen daarbij zijn. Daarnaast zal het seizoen in juni afgesloten worden met een zomerzangavond in samenwerking met het Shaare Zedek koor.

Het Christelijk Ouddorps Mannenkoor komt tweewekelijks op maandag bijeen in de prachtig klinkende hal van de Koningin Beatrixschool in Ouddorp. Een prima locatie om de liederen in te studeren. Het koor staat al ruim negen jaar onder leiding van dirigent Dinant Struik. De begeleiding op het orgel wordt afwisselend verzorgd door Willem den Boer en Stephan Folmer.

Ontspanning

Op ontspannen wijze studeren de vier mannenpartijen, waaruit het COM bestaat, hun muziek in. De afwerking van de ingestudeerde melodieën is de kroon op het werk wat ten gehore wordt gebracht in de wijde omgeving. Het koor wordt veel gevraagd om medewerking te geven aan zangavonden in de regio. Elke repetitie is een ontspannen samenzijn waarbij in de pauze ruimte is voor ontmoeting en contact met koorleden.

Uniek project

'Reeds eerder werden CD's opgenomen, maar bij het 15-jarig bestaan van het koor leek het ons goed om ook andere mannen, die wel graag willen zingen, maar zich niet direct voor een langere tijd aan een koor willen verbinden, de gelegenheid te geven om mee te doen', zegt Peter Grinwis, voorzitter van het koor. 'En niet alleen de CD-opname staat op het programma, maar ook zullen liederen ingestudeerd worden voor de traditionele uitvoering van de zomerzangavond in de bloemenschuur van de familie Klepper. Eén van de hoogtepunten van het koor. Tijdens deze (alweer 12e) avond zal ook het bekende, 140 leden tellende Shaare Zedek koor haar medewerking verlenen. Prachtig om dan ook samen met dit koor te mogen zingen', vult Dinant Struik enthousiast aan, die tevens een oproep doet aan mannen vanaf 15-16 jaar om zich op te geven voor dit unieke project. 'Een unieke gelegenheid om kennis te maken en mee te zingen met het ruim 50-tellende Christelijk Ouddorps Mannenkoor'.

Voor in de agenda

Kennismaken met het koor kan al op dinsdagavond 24 december tijdens de Kerstzangavond in de Eben-Haëzerkerk te Ouddorp (aanvang 19.30 uur), waar het Christelijk Ouddorps Mannenkoor apart, maar ook samen met het Delta Mannen Ensemble vele kerstliederen ten gehore zal brengen.
De CD opname in de St. Catharijnekerk van Brielle staat gepland op zaterdag 20 juni 2020. De zomerzangavond op zaterdagavond 27 juni 2020. Meer informatie over het project is te vinden op de nieuwe site: www.christelijkouddorpsmannenkoor.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor dit unieke project. Uiteraard kan dat ook via de mail naar: secretaris@christelijkouddorpsmannenkoor.nl of telefonisch bij de secretaris Wim Grinwis: 0187-682455 of voorzitter Peter Grinwis: 0187-683384. De repetities starten in 2020 op maandag 6 januari.