Afbeelding
Foto:

Zweminstructrice Sylvia de Vette-Melissant: "Sporten is mijn passie"

Sylvia is een echte liefhebber van sport, ze vertelt: "Sporten is mijn passie. Ik geef naast mijn werkzaamheden in de zwembaden ook nog lessen bij de sportschool in Middelharnis en Oude-Tonge. Ik hou ervan om mijn enthousiasme over te brengen."

Naast haar werk in de zwemzaal is ze sinds september hoofd zwemzaken in de Staver, wat betekent dat ze achter de schermen alles in goede banen leidt. De zweminstructrice: "Met nieuwe activiteiten willen we het zwemmen in de Staver een positieve en vooral sportieve boost geven. Het team is vol enthousiasme bezig om nieuwe én oude doelgroepen aan het werk te kunnen zetten in het water. Met de nieuwe activiteiten zoals de borstcrawlcursus, voor beginners en gevorderden willen we de liefde voor zwemmen promoten, een klein uurtje zwemmen in een slag als de borstcrawl is zo goed voor je hele lichaam, de cursus is ook een goede training voor een triatlon."

Verder is er ook nog de aqua-bootcamp, een combinatie tussen oefeningen op het droge en verschillende zwemslagen. De sportieve Sylvia: "Het is een hele fijne manier om jezelf sterk en fit te trainen, fitte én (nog) niet zo fitte mensen kunnen hier hun hart ophalen. In deze les ga je tot het uiterste op je eigen niveau!"

Baby-en peuter zwemmen wordt volgens een leeftijdschema gegeven, op die manier wordt er toegewerkt naar de diploma's van de NRZ. Dat zijn Guppy en Puppy 1,2 en 3. Sylvia heeft veel leuke herinneringen aan deze lessen: "Ik heb ze op dinsdagochtend in de Gooye gevolgd met mijn 4 kinderen. Nu gaan we het ook op vrijdagochtend in de Staver aanbieden."

Sylvia: "Toen ik zwanger was van mijn eerste kind heb ik zwangerschapzwemlessen gedaan in de Staver. Deze lessen blazen we weer nieuw leven in, want hoe fijn is het om jezelf even gewichtloos te kunnen bewegen in het water, even geen druk op je rug en andere gewrichten."

Tot slot zegt de sportliefhebber: "Het team van de Staver heeft ontzettend veel zin om nieuwe dingen toe te voegen aan de bestaande doelgroepen en het enthousiasme voor bewegen in het water over te brengen."