KERNACTIVITEITEN

DEN BOMMEL

Kerstnachtdienst

Op 24 december wordt er een kerstnachtdienst gehouden in de Bommelstee met het thema: 'Kerst, altijd het zelfde liedje...' Aanvang 19.30 uur.

Kerstontbijt

Op 25 december is er een kerstontbijt in 'Bij de Bron' voor alle alleenstaanden en ouderen van Den Bommel. Inloop 8.15 uur. Aanvang 8.30 uur. Vervoer is mogelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden. Bij Meinster Wonen en bakker 'Lekker Gebakken' liggen informatiebrieven met een aanmeldstrookje. Ook kunt u aanmelden bij André van den Hoek, 612228.

Kerstdiensten

Op 25 december zijn er meerdere kerstdiensten: 9.45 uur en 18.00 uur Herv. Kerk, Voorstraat 23. Kerstdiensten 10.00 uur en 18.00 uur Ger. Kerk, Molendijk 26

Inzamelactie voedselbank

Inzameling voor de voedselbank. Heeft u kerstpakketten, voedingsmiddelen, vers fruit/groente etc.? Tussen 10.00 en 11.30 uur kunt u het inleveren in 'Bij de Bron'.

HELLEVOETSLUIS

Reflectorspeurtocht

Op zaterdagavond 21 december 2019 organiseert Stichting Verdedigingswerken op de eerste zaterdag van de kerstvakantie een reflectorspeurtocht. Kinderen worden verwacht met ouders/volwassenen om 19:00 uur bij de kazerne Haerlem. Op de wallen achter de kazerne Haerlem worden letters verstopt. Deze letters hebben een reflector zodat je ze in het donker met een zaklamp kunt vinden. Als alle letters verzameld zijn kan er een woordpuzzel worden opgelost. Daarna kan men op zoek naar de verborgen schat. De afsluiting is een lekker warm vuurtje voor de kazerne met warme chocolademelk. Neem een zaklamp mee en trek goeie schoenen aan voor dit bijzondere avontuur in het donker. De kosten zijn € 3,00 per deelnemend kind. Ouders en begeleiders zijn gratis. Om deel te nemen dient u zich aan te melden via de site www.fronttaal.info of een e-mail bericht te sturen naar inof@fronttaal.info, dan wel te bellen naar 06-31254909.

HERKINGEN

Bosspeurtocht

Op 21 december wordt er weer een kerstvakantie bosspeurtocht gehouden. Deze leuke en leerzame speurtocht start bij "Ons Huis" om 16.00 uur en zal plaatsvinden in het bos naast het bungalowpark. Bij terugkomst is er voor iedereen wat lekkers warms en wat leuks om meer naar huis te nemen. Iedereen mag meedoen, maar het is vooral voor kinderen. (kinderen t/m 7 alleen onder begeleiding van volwassene) Opgeven is fijn voor de organisatie, maar iedereen is welkom! EVGG Herkingen: Julian en Ruth van der Velde – tel. 664919 – jevdvelde@yahoo.com

LANGSTRAAT

Kerstviering

Op tweede kerstdag is er weer een gezellige laagdrempelige kerstbijeenkomst in de Ned. Herv. Kerk in Langstraat Nr. 12 (1 km. voorbij Achthuizen) Het kleine maar intieme gebouw staat dan weer open voor iedereen, groot en klein, ongeacht woonplaats of geloofsleven, die het fijn vindt een extra invulling te geven aan de kerstbeleving. Men doet dit door middel van samenzang, korte voordrachten en gedichten en een kort kerstverhaal met ondersteunende beelden. In de pauze is er koffie, thee en frisdrank met iets erbij en is er gelegenheid om even gezellig een praatje te maken. De toegang is vrij, er zijn geen vaste plaatsen, u kunt gaan zitten waar u wilt. Wel wordt er, net als vorig jaar, een collecte gehouden voor een goed doel. Bij twijfel, gewoon komen !! Aanvang 10.00 uur, (kerk open 9.45) halverwege is de pauze. Sluiting rond half 12.

MIDDELHARNIS

Kerkdiensten Emmaüskerk

Op dinsdag 24 en woensdag 25 december worden de Kerstdiensten weer gehouden in de Emmaüskerk om 21.30 uur en 10.00 uur. Het thema van de kerstnachtdienst is: 'God is geinig!' Voor de Kerstmorgen is het thema: 'De Messias komt uit Betlehem!' In deze dienst zingt de Cantorij, die ook samen met de kinderen een lied ten gehore brengt. Het project van de kindernevendienst 'God belooft de vredekoning' wordt afgesloten. Voorganger in beide diensten is Ds. Leendert Jan Lingen. Organist op kerstmorgen is Peter Jordaan. Wees op tijd aanwezig.

Kerstuitvoering Jeduthun

Het christelijk gemengd koor Jeduthun hoopt op 24 december haar jaarlijkse kerstuitvoering te organiseren. Deze avond zal iets anders ingevuld worden, dan men gewend is. Deze avond is er geen declamatie maar zal vrijwel geheel ingevuld worden door koor en samenzang. Het christelijk Hoekschewaards mannenkoor hoopt zijn medewerking te verlenen. Daarnaast zal Suzanne van Nimwegen de dwarsfluit bespelen en Ds. M.K.de Wilde hoopt deze avond de meditatie te houden. Deze avond staat in het teken van de geboorte van de Heere Jezus die gekomen is om te zoeken en zalig te maken wat verloren is.

NIEUWE-TONGE

Oliebollenverkoop

Ook dit jaar is er weer de verkoopactie van oliebollen en appelbeignet. U kunt ze bestellen bij de fam. H. van Strien tel. 651238 of bij fam. R. Kom, tel 652128 of per mail r.kom@hetnet.nl tot en met maandag 30 december 14.00 uur. Op maandag 31 december kunt u deze afhalen in Herv. Verenigingsgebouw "Elim" aan de Zuiddijk 19, zaterdag 31 december vanaf 09.00 tot ca 11.00 uur. Mogelijk ook losse verkoop van oliebollen (€0,75) en appelbeignets (€0,75). Deze actie gaat uit van de hervormde gemeente van Nieuwe-Tonge en de opbrengst is voor het onderhoud van de monumentale kerk.

Spullen uit grootmoeders tijd

Zaterdag 21 december is er van 10.00 tot 15.00 uur weer verkoop van spullen uit grootmoeders tijd. Er is van alles te koop: Zand-, zeep-, sodavoorraadbussen in vele kleuren. Er zijn petroleumstellen, keulse potten, veel zinken artikelen, zoals emmers, teilen, afvalemmers, enzovoort. De verkoop wordt gehouden op Molendijk 140. Inlichtingen 0187-651638, de fam. Nijssen.

OOLTGENSPLAAT

Voorinschrijving Waterpoortloop 2020

13 en 14 maart 2020 wordt de Waterpoortloop voor de vijfde keer georganiseerd. Op vrijdag starten de 110 en de 80 kilometer. de tochten gaan door de drie provincies Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Door het unieke gebied van de Zuidwaterlinie. Startlocatie: MFC 't Centrum in Ooltgensplaat. Voor de 80/110 km. is een limiet van 200 deelnemers. De 30, 20 en 10 km. starten op zaterdagmorgen. Voorinschrijving is hiervoor niet nodig. Voor meer informatie: Hansje Zoon-Doornheim 06-27416390 of kijk op de website www.waterpoortloop.nl

Kerstnachtdienst

Een Kerstnachtdienst kan een prima gelegenheid zijn om een Kerk binnen te stappen. Het kan een beetje vreemd zijn om de eerste keer een Kerk binnen te stappen. Of voor het eerst óf na heel lange tijd. Een soort drempel. Toch zou dit geen beletsel moeten zijn.
"Wees voor 75 minuten onze gast in de Kerstnachtdienst op 24 december om 21.30 uur in de Gereformeerde Kerk Ooltgensplaat
Een feestelijk samenzijn voor jong en oud m.m.v koor Jehoshua en muziekgroep", aldus de organisatoren. Voorganger is ds. J. Smink.

OUDDORP

Advents- en kerstliederen

Zaterdag 21 september kunt u weer Advents- en kerstliederen zingen in de Doopsgezinde Gemeente onder begeleiding van orgelspel. De avond begint om 19.30 uur in de gebouw van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden.

Flessenactie

De gezamenlijke verenigingen van de Hersteld Hervormde Gemeente van Ouddorp willen net als in de afgelopen jaren tussen Kerst en Oudejaarsdag een 'lege flessenactie' organiseren. Dit houdt in dat lege statiegeldflessen huis-aan-huis opgehaald worden. Deze statiegeldflessen zullen bij Jouw Marktkraam in Ouddorp ingeleverd worden. De opbrengst van deze actie zal dit jaar bestemd zijn voor stichting Bright Spot of Hope. Stichting Bright Spot of Hope ondersteunt het werk van dominee Blankers in Kobani. Dominee Blankers biedt hulp aan slachtoffers van de terreur van de Islamitische Staat. Op Vrijdag 27 december hoopt men tussen 9.00 uur en ongeveer 12.00 uur langs de huizen te gaan om de flessen op te halen.

Kerstmusical

Op dinsdag 24 december wordt er in de Gereformeerde Kerk van Ouddorp, door kinderen en jongeren, de kerstmusical 'Een teken van leven' opgevoerd. De musical begint om 18.30 uur en gaat over Gods 'teken van leven' dat Hij aan de hemel toonde aan de wijze mannen uit het oosten. Wij gaan met hun mee naar Bethlehem, naar Jozef, Maria en Jezus. Jezus wil in onze donkere tijd als de Morgenster stralen. Hij is 'het teken van leven'. Om 18.00 uur gaan de deuren open. De collecte is bestemd voor stichting 'Kinderen van de voedselbank'. Jong en oud van harte welkom.

Kerstnachtdienst met Jong Dameskoor Hira

De Gereformeerde Kerk van Ouddorp nodigt u uit voor haar jaarlijkse kerstnachtdienst die begint om 22.00 uur. Deze dienst wordt geleid door Ds. H.P. de Goede en medewerking wordt verleend door Jong Dameskoor Shira en koperblazer Alexandre v.d. Berg. Het thema van de dienst is 'Born is the King'. De collecte van deze kerstnachtdienst is bestemd voor Mercy Ships. Iedereen is van harte welkom.

OUDE-TONGE

Lichtjestocht op Kerstavond

Op kerstavond, 24 december, zal er een lichtjestocht worden georganiseerd. Langs een met kaarsjes verlichte route ontmoet u allerlei figuren uit het kerstverhaal, zoals Maria en Jozef, echte stoere Romeinen, herders en natuurlijk de wijzen uit het oosten. De lichtjestocht wordt dit jaar georganiseerd door de Evangelie Gemeente Flakkee en de Vakantie Bijbel Club van de Hervormde gemeente. Het is goed om samen te werken bij het vertellen van het kerstevangelie aan de inwoners van Oude-Tonge. De route begint bij de Evangelie Gemeente, Emmastraat 24, en loopt door een aantal straten van het dorp waarna u eindigt bij de Hervormde kerk in de Kerkring. Tussen 19 en 20 uur vertrekken er steeds kleine groepjes. U kunt dus bijvoorbeeld ook om 19.30 uur vertrekken. De tocht duurt ongeveer een half uurtje. Aan het einde van de route is er gelegenheid om warme chocolademelk te drinken.

Open Schuur

Op zaterdag 21 december wordt er weer Open Schuur gehouden aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen enz. Ook zijn er veel boeken en kledingstukken.

SOMMELSDIJK

Kerstzangavond in de Rehobôthkerk

Zaterdagavond 21 december is er een Kerstzangavond met veel samenzang in de Rehob?thkerk. Aanvang is 19.30 uur en entree is gratis. Deze avond werken mee: het Christelijk gemengd Rehobôthkoor, Christelijk Jongerenkoor Glory uit Hardinxveld-Giesendam en het Christelijk Thools Mannenensemble uit Tholen. De avond wordt muzikaal ondersteund met trompet (Ries Wessels), piano( Mark Brandwijk en Flip Markwat), dwarsfluit (Martin van Moort) en orgel (Rik Melissant en Kees van der Slikke). Kijk voor meer informatie op www.chrgemrehobothkoor.nl

STELLENDAM

Kerstnachtdienst

Dinsdag 24 december houden de Hervormde gemeente en de Gereformeerde Kerk weer een gezamenlijke Kerstnachtdienst. Het thema van de dienst is 'Vrede op aarde'. We willen met elkaar veel mooie bekende kerstliederen zingen. Muzikale medewerking wordt verleend door zanggroep Beracha. Ds. D. Hoolwerf leidt de dienst die interactief wordt, alle gemeenteleden worden hierbij betrokken. "We hopen dat we met een volle kerk het Kerstfeest mogen beginnen", aldus de initiatiefnemers. Een ieder wordt uitgenodigd om de dienst te bezoeken "ook zij die het niet zo gewend bent om een kerkdienst te bezoeken maar toch iets mee wil krijgen van wat het Kerstevangelie wil zeggen zijn natuurlijk van harte welkom". De dienst wordt gehouden in de Gereformeerde Kerk en begint om 21.45 uur.

Wintermarkt

Op vrijdag 20 december organiseert de Gereformeerde de wintermarkt. Geheel overdekt kunt u terecht voor tweede handsgoederen, Kerst- en bloemstukken, Kerst- en winterkaarten, boeken, diverse soorten broden,kerststol groot en klein, koekjes, loterij en natuurlijk de oliebollen, erwten- en groentesoep, gekookte peren, broodje worst. Om te kopen en mee te nemen maar ook om uw maaltijd ter plaatse te nuttigen. Dit alles onder het genot van live muziek van jeugdige muzikanten. Natuurlijk ontbreekt de chocomelk met slagroom niet. Van 16.00 tot 19.30 uur bent in welkom aan de Kerkhoflaan 4 te Stellendam