Onze kleine, grote ster

Hoog aan de hemel staat een prachtige ster. Hij trekt mijn aandacht en zorgt ervoor dat ik even stil sta bij het feit dat het einde van 2019 er aan zit te komen. Ik denk eraan wat het afgelopen jaar ons heeft gebracht.

Onze puber had een onstuimig jaar, vol veranderingen en veel groei. Van een periode als thuiszitter naar zijn plaatsje vinden op een dagbesteding met een geweldig team. Een team die 'hem' ziet en niet de beperkingen en struggles die hij elke dag heeft. Het groeien zette zich door in allerlei vormen. In de lengte, wat betekent dat hij nu 15 cm groter is dan ik. In zijn ontwikkeling, hij groeide zo hard dat therapie en thuisbegeleiding na heel wat jaren niet meer nodig bleek. Waarna het bitterzoete moment aanbrak dat wij na 5 jaar afscheid moesten nemen van een geweldig sterrenteam. Woorden om jullie te bedanken voor alles, schieten ons nog steeds tekort. Maar onze dank is enorm. En Sem wat zijn wij enorm trots op jou, onze kleine grote ster.

Ik denk er ook aan hoe mijn man en ik dit jaar weer door gekomen zijn. Wat een jaar. Een met hoge pieken en diepe dalen. Samen hebben we het weer voor elkaar gekregen. Ik ben echt trots hoe wij als ouders, team en geliefden elkaar aanvullen. Hoe we onze zoon begeleiden, verzorgen en opvoeden tot een man met mooie normen en waarden. Het behalen of starten van onze eigen doelen zijn ook hoogtepunten in 2019, waaraan we in de toekomst nog veel zullen hebben.

Toch wil ik ook nog even stilstaan bij onze andere sterren, onze ouders en familie. Zonder hen was het ons echt niet gelukt. Elke week staan ze voor ons klaar. Voor de opvang van Sem, voor een maaltijd, als luisterend oor, enzovoort. Sommige mensen zullen denken: dat is toch normaal als ouder. Maar nee, dit is niet normaal maar enorm speciaal. Jullie zijn onze sterren, onze steun en toeverlaat. Dankjewel daarvoor.

Wij wensen iedereen een fantastisch, gezond en liefdevol 2020.