Inkijkje in Tussentijdse Voortgangsrapportage

Met slechts enkele vragen van de zijde van SGP (Van der Tang) en Tuk (ChristenUnie) en een support-verklaring van mevrouw Reijerkerk (VVD) over de duidelijke inhoud van het stuk kon de raad gelijk een unaniem instemmingsbesluit nemen. De SGP vroeg aan wethouder Feller toelichting op het genoemde realiseringspercentage ten opzichte van de geplande investeringen.

Door: Jaap Ruizeveld

Investeringsbudgetten

Bij investeringsbudgetten worden genoemd Openbare verlichting 80.000 euro, aankoop grond Fort in Ooltgensplaat (bijstelling) 29.500 euro, en budgetten voor collegevleugel en restaurant in het gemeentehuis Middelharnis 185.000 euro en fietsenstalling bij het gemeente 61.000 euro. Ook aangeduid de bestemmingsreserve infrastructuur Goedereede. Vanuit de verkoopopbrengst locatie voormalig gemeentehuis wordt 35.000 euro gebruikt voor rioolwerkzaamheden en 165.000 euro voor het uitbreiden van het parkeerterrein Achter 't Hof. Bij dit laatste onderdeel wilde de ChristenUnie weten om hoeveel parkeerplaatsen het hier bij de uitbreiding ging. Dat worden er 25 – 30 antwoordde de wethouder. Dit voor rekening van de gemeente. Parkeerfaciliteiten bij het project op het voormalige gemeentehuisterrein zijn in de planontwikkeling aldaar opgenomen.

Actualisering

Ook is er een overzicht actualisatie investeringsplanning, in uitvoering lopende investeringen geraamd op 25.240.000 euro. De werkelijke kosten komen vermoedelijk uit op 12.315.000 euro. Een realisatie percentage van 49 procent. Op dit moment heeft de gemeente een aantal grotere - meer complexere - projecten opgenomen in de investeringsplanning. Voor deze projecten geldt over het algemeen een voorbereidingstijd van een jaar, voordat gestart kan worden met de uitvoering. Voorbeelden hiervan zijn de realisatie van de Beroepscampus en investeringen in de openbare ruimte (rioleringen en wegen). De begrotingswijzigingen worden na deze vaststelling binnen twee weken toegezonden aan GS (Zuid-Holland).