Gewijzigd plan Groeneweg

Vastgesteld werd het gewijzigde bestemmingsplan "Eerste Groeneweg 2 en 4 Oude-Tonge". Genoemde percelen zijn gebouwd als één agrarisch bedrijf met twee bedrijfswoningen.

Door: Jaap Ruizeveld

Het ging hier om een witlofkwekerij, maar de agrarische bedrijfsactiviteiten zijn al lang geleden beëindigd. De schuur op het perceel Eerste Groeneweg 2 is daarna verbouwd tot stal voor het hobbymatig houden van paarden. De loods op het perceel Eerste Groeneweg 4 is in gebruik genomen voor het stallen van onder andere caravans.

Plattelandswoning

In 2015 is het perceel Eerste Groeneweg 2 verkocht en is sindsdien in bedrijf als paardenfokkerij. De eigenaar van Eerste Groeneweg 4 wil nu ook zijn perceel verkopen. De exploitant-eigenaar van Eerste Groeneweg 2 wil dit hele perceel aankopen. Vooralsnog wordt nu alleen de loods aangekocht voor opslag bij de paardenfokkerij. De woning Eerste Groeneweg 4 wordt verkocht aan derden. De schuur van het perceel Eerste Groeneweg 4 dient dan als buffer, tussen woning en paardenstal. Om het beoogde gebruik juridisch planologisch mogelijk te maken, is een bestemmingsplanprocedure gestart. Doelstelling is de percelen Eerste Groeneweg 2 en 4, te bestemmen overeenkomstig het huidige- en toekomstige gebruik. Hierbij zal de woning Eerste Groeneweg 4 worden bestemd als plattelandswoning. Tegen het bestemmingsplan was één zienswijze ingediend, maar daarover is overeenstemming bereikt.