Deel plangebied Vrijheidsweg / Strandweg richting Oude Nieuwlandseweg. Foto: Wim van Vossen Fotografie
Deel plangebied Vrijheidsweg / Strandweg richting Oude Nieuwlandseweg. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto: Wim van Vossen

Herstelbesluit voor plan Ouddorp-Bad Oost

Bij de vaststelling van het plan in maart van dit jaar is een amendement aangenomen dat invloed heeft op de woningaantallen en het aantal hotelkamers in het bestemmingsplan. Ook omvatte het amendement het schrappen van een plandeel. Het vastgestelde, geamendeerde bestemmingsplan, heeft van 10 april tot en met 21 mei 2019 ter inzage gelegen. Gebleken is dat de inpassing van het amendement in het bestemmingsplan verbetering en ook aanpassing van de toelichting en planregels nodig maakte. Dit is nu uitgevoerd.

Rechtszekerheid

In het voorstel tot het komen van het herstelbesluit wordt toegelicht dat belanghebbenden in het door hen ingediende beroepsschrift tegen het Bestemmingsplan Ouddorp Bad Oost te kennen gaven dat naar hun mening de rechtszekerheid in het plan onvoldoende zou worden gewaarborgd. Om tegemoet te komen aan deze bezwaren zijn diverse ontwikkelmogelijkheden in het plan gedetailleerder vastgelegd. Zo is op de plankaart aangeduid waar het hotel en de parkeerplaats voor het hotel moeten komen. Daarnaast is vastgelegd waar de nieuw aan te leggen zandwallen dienen te komen. Dit om zo de landschappelijke inpassing van het plan beter te waarborgen. Met deze aanpak wordt het inzichtelijker hoe de uiteindelijke ontwikkeling eruit komt te zien. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de bezwaren van omwonenden en andere belanghebbenden dat het 'oorspronkelijke' plan te veel ruimte voor ontwikkeling – en te weinig rechtszekerheid bood, aldus de toelichting.