Afbeelding
Foto:

Goed gevoel

Met mijn werk, opleiding, sociaal leven en huishouden vind ik het lastig om daarnaast ook nog tijd in te plannen om vrijwilligerswerk te doen. Dan speelt er nog een andere vraag mee, wat voor werk moet ik dan doen? Ik werk al in de zorg dus heb ik niet heel veel zin om me daar dan ook nog onbetaald voor in te zetten. Begrijp me niet verkeerd, ik houd van mijn werk en ga er elke dag met veel plezier naartoe, maar om dit dan buiten mijn werkuren om ook nog te doen vind ik iets teveel van het goede.
Verder weet ik eigenlijk niet zo goed wat er voor mogelijkheden zijn. Wel vind ik dat er bijvoorbeeld op scholen meer aandacht aan besteed moet worden. Als je kinderen al vroeg kennis laat maken met vrijwilligerswerk heb je eerder kans dat dit motiveert om dit op latere leeftijd te gaan doen. Het mooie daarvan is dat je leert om een beetje naar elkaar om te kijken en dat niet alles vanzelfsprekend is. Sommigen hebben het moeilijker dan jij en als dat al vroeg in het leven iedereen bijgebracht kan worden zal dat veel schelen in hoe we met elkaar omgaan in deze samenleving.
Lang verhaal kort, vrijwilligerswerk is een noodzakelijk iets wat een wederkerig effect heeft. Je doet iets goeds voor de ander waardoor je zelf weer een goed gevoel krijgt. Ik denk dat ik maar eens een voedselbank hier in de buurt ga opzoeken om te kijken of ze nog vrijwilligers zoeken. Nu nog tijd vrij maken.