Korte terugblik op 2021 in raad

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het was de laatste vergadering van dit jaar. Dus aanleiding voor burgemeester Grootenboer om met een korte terugblik 2021 te beschouwen. 

Door Jaap Ruizeveld

“Ondanks covid-19 en alle beperkingen die dit met zich meebracht is er door de gemeente in al haar geledingen en de raad veel werk verzet. Contacten waren niet altijd mogelijk maar toch zijn de taken en het werk uitgevoerd. Daarvoor wil ik u complimenteren. Er zijn 80 raadsbesluiten genomen.” De burgemeester wees ook op de verdrietige aspecten door de pandemie. Op het verlies van dierbaren. 

Daarvoor had P.C. Grinwis (SGP) zijn zorgen kenbaar gemaakt over mogelijke inkrimping van faciliteiten, buslijnen in het openbaar vervoer op het eiland. Hij vroeg wethouder Feller alles in het werk te stellen om dit onderwerp te bespreken. Goede bereikbaarheid is, zeker voor de kleine kernen, van groot belang. De lijnen dienen in stand te worden gehouden gaf hij aan. De wethouder gaf aan zich hiervoor te zullen inzetten. Samen met B. Tuk (CU) was Grinwis ook bezorgd over de lage graad van gerealiseerde investeringen bij een daling van 78 terug naar 40 procent. Krapte op de arbeidsmarkt om vacatures te kunnen invullen werd als één van de factoren genoemd.