Afbeelding
Foto:

Nieuw online muziekproject met Noortje van Middelkoop

Panfluitiste Noortje van Middelkoop start in januari 2022 met een nieuw Play online Project 'Irish Coffee', waaraan mensen overal vandaan meedoen. Zij geeft hierin via filmpjes veel tips om met plezier muziek te maken, individueel en toch samen.

 “Een jaar geleden bedacht ik het concept Play online Projecten”, aldus Noortje. "Het is een combinatie van nieuwe muziek leren, instructie krijgen, samen spelen met begeleiding én interactie. Begin dit jaar leerden veel panfluitspelers uit het hele land en daarbuiten nieuwe stukken uit mijn muziekboek 'Holiday'. Het was een succes, doordat iedereen kon meedoen vanuit huis, in zijn of haar eigen tijd en tempo. Enkele mensen deden ook mee met viool en klarinet. Nog steeds worden er regelmatig filmpjes van de stukken naar mij gestuurd."

Irish Coffee 

Het nieuwe project 'Irish Coffee' is te volgen in een speciale Facebookgroep, of via de mail en YouTube. Er kunnen vragen, filmpjes en opnames worden gedeeld of ingestuurd. Iedereen leert individueel uit het muziekboek 'Irish Coffee' en kan feedback krijgen van Noortje. Bovendien kan men in de Facebookgroep ook onderling ervaringen uitwisselen. 

Dit project is geschikt voor mensen die twee of meer jaren panfluit spelen. Maar ook mensen die een ander solo-instrument spelen, kunnen contact opnemen. “Dan kijk ik wat er mogelijk is. Muziek maken en nieuwe muziekstukken leren is voor elke instrumentalist leuk om te doen.”

Introductiefilmpjes

Op de website www.noortjevanmiddelkoop.nl staan introductiefilmpjes over de Play online Projecten en een inschrijfformulier voor 'Irish Coffee.' 

Het project start in januari 2022 en duurt ongeveer 4 maanden. De kosten zijn € 55,- (inclusief het muziekboek). "De deelnemers zijn echt blij met deze projecten, omdat muziek verbinding brengt. En dat hebben we allemaal nodig, juist in deze tijd!”