Kerstviering op CBS Eben Haëzer in niet-coronatijd (Foto: Archief Eilanden-Nieuws).
Kerstviering op CBS Eben Haëzer in niet-coronatijd (Foto: Archief Eilanden-Nieuws).

Hoe gaan basisscholen op G-O om met de extra week vakantie?

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vrij laat kregen de basisscholen een forse coronamaatregel op hun dak; de kerstvakantie wordt uitgebreid met een week en de scholen krijgen in die week de functie van noodopvang. Hoe gaan scholen op Goeree-Overflakee daarmee om en hoe ervaren zij de korte termijn waarop dit soort ingrijpende maatregelen wordt aangekondigd?

Door Lars Jacobusse

“Alle directies van de scholen op het eiland hebben gezamenlijk overleg gehad” zegt Sjoerd Sanderse, directeur-bestuurder van Stichting Openbaar Primair Onderwijs op Goeree-Overflakkee (SOPOGO). “Het bleef maar boven de markt hangen of er maatregelen zouden komen, maar wij hadden op deze manier gezamenlijk al een plan klaarliggen”, geeft hij aan.

Wat doe je als er maar één kind naar de noodopvang komt?

"Er zat namelijk wel enige ruimte in hoe scholen om kunnen gaan met de maatregel. Denk aan het beleid ten aanzien van cohorten; stel dat er uit een klas maar één of twee kinderen naar de noodopvang komen, zet je die dan apart of bij een ander cohort (andere leeftijdsgroep, red.)? Daarover hebben we gezamenlijk afspraken ge..