Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: Jubileum-tentoonstelling E.F.V.V. druk bezocht

De rayontentoonstelling die, georganiseerd door de Eerste Flakkeese Vogelvereniging, j.l. vrijdag en zaterdag in "Melishof" te Melissant werd gehouden is bijzonder succesvol verlopen. Op de tentoonstelling waren door 58 deelnemers van Flakkee, Voorne en Putten, Rozenburg en de Hoekse Waard, maar liefst 640 vogels ter beoordeling ingezonden.
Normaliter houdt de E.F.V.V. een jaarlijkse tentoonstelling van vogels van de eigen leden maar i.v.m. het 25 jarig jubileum werd het ditmaal een rayontentoonstelling die de ware liefhebber zich niet heeft laten ontgaan. Direct na de opening van j.l. vrijdagavond door burg. H. Bos trok een schare belangstellenden de hokken langs waarin de vogels te pronk zaten.
De keurmeesters hadden het zich bepaald niet gemakkelijk gemaakt. Het was geen gering karwei om uit de 640 vogels de besten te kiezen, maar die er tenslotte uitkwamen mochten dan ook gezien worden. De beste vogel verwierf 91 punten, een groende glansspreeuw van dhr. A.H. Snoei uit Rockanje. Er werden 23 eerste prijzen toegekend, 16 tweede prijzen en 7 derde prijzen.

Uit de krant van 1976