Molenaar Tim Grootenboer: "Het verhaal gaat dat ‘molen’ een van de eerste woorden was die ik kon zeggen.” (Foto: Erwin Guijt)
Molenaar Tim Grootenboer: "Het verhaal gaat dat ‘molen’ een van de eerste woorden was die ik kon zeggen.” (Foto: Erwin Guijt)

“Een molen is een gevoelig ding, daar moet je met verstand mee omgaan”

Algemeen

SOMMELSDIJK - Tim Grootenboer (21) is de jongste molenaar op het eiland, op de oudste molen. “Voor jongeren lijkt het misschien dat bezig zijn in de molen maar een stoffige boel is, zo van, wat is daar nou te beleven? Maar een molen is meer dan een machine. Ik word er zo gelukkig van als ik hier ben: de wieken die voorbij zoemen en de houten raderen die draaien en kraken. Héérlijk!”

Door Erwin Guijt

Het kan meteen maar duidelijk zijn: Tim is ontzettend gepassioneerd over molens. “Het verhaal gaat dat ‘molen’ een van de eerste woorden was die ik kon zeggen”, grijnst hij. Het is iets wat hij in de loop van het gesprek vaak zal doen. Hij heeft duidelijk plezier in het vertellen over zijn vak. Want dat is het, een kwalitatief hoogstaand ambacht. Maar eerst; hoe begon het allemaal? “Ik ben geboren in Stellendam, maar later zijn we verhuisd naar Stad aan ’t Haringvliet. Daar was mijn vader bevriend met de molenaar van de Korenaer, Ko Campfens.”

Fabriek