Afbeelding

Neem en lees: 'Zoek eerst het Koninkrijk Gods'

De volgende predikanten uit de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland hebben hun medewerking aan het dagboek 'Zoek eerst het Koninkrijk Gods' verleend: T. Klok, H.H. Romkes, A. Kort, A.F.R. van de Veen, Th. L. Zwartbol en G. Gerritsen. 

Op de cover van dit boek lezen we het volgende: "Van nature heeft niemand oog voor het Koninkrijk der genade, waarvan God en Christus Koning is. Zij die door de wederbarende werking van de Heilige geest getrokken worden, leren kennen wat ze verloren hebben in Adam. Zij worden ware Godzoekers gemaakt. Door de ontdekkende bediening van Gods Geest zullen verloren zondaren om de gerechtigheid van Christus verlegen raken. God maakt hun de volkomen gerechtigheid van Christus bekend, in de ontsluiting van Zijn liefdehart voor in zichzelf verlorenen. Zo worden ze getrokken uit de macht der duisternis en overgezet in het Koninkrijk van de Zoon van Gods eeuwige liefde."

Hoe kunnen we de boodschap in dit dagboek typeren? Waarschuwend, maar ook gunnend wordt de boodschap van vrije genade gelegd aan de harten van jong en oud. 

We gaan de adventstijd tegemoet. Een citaat uit de meditatie over Jesaja 9:1: 'Het volk dat in duisternis wandelt', en dan staat er: 'zal een groot licht zien'. "Dat is Gods belofte voor een in zichzelf ellendig en arm volk, en die belofte is waar en zeker. Als deze belofte eens mag gaan leven voor dat volk dat in duisternis wandelt, en als de hoop eens levendig wordt en de liefde geproefd en gesmaakt wordt, wat een blijdschap vervult dan het hart. Dan wordt het een uitziend volk, een hopend volk, een verwachtend volk. Als die Zon der gerechtigheid eens mag opgaan en er bedekking en genezing gevonden mag worden onder Zijn vleugelen, wat gaan dan alles veranderen. Dan beginnen ze te zingen in God verblijd, aan Hem gewijd, van ’s Heeren wegen. Dan zijn ze van de dood in het leven overgegaan en van de duisternis in het licht. Gods vriendelijk aangezicht geeft vrolijkheid en licht aan alle oprechte harten."

Elk dagboek heeft zo zijn eigen lezers en ook deze uitgave zal zijn weg wel vinden. Het is een mooie uitgave, zowel inhoudelijk als wat de uiterlijke vorm betreft. De illustratie op de kaft is een schilderij van Jan van der Heijden, 'Stilleven met Bijbel' uit 1664. Neem en lees!

‘Zoek eerst het Koninkrijk Gods’ door ds. T. Klok e.a., 52 meditaties. Een uitgave van Den Hertog onder ISBN nr. 9.789.033.131.448; Prijs € 14,90.