Mike Vos van Bij Llev: "We kunnen corona niet ongecontroleerd zijn gang laten gaan, maar ik wil als ondernemer ook overleven." (Foto: archief Eilanden-Nieuws)
Mike Vos van Bij Llev: "We kunnen corona niet ongecontroleerd zijn gang laten gaan, maar ik wil als ondernemer ook overleven." (Foto: archief Eilanden-Nieuws)

Horeca op het eiland staat voor coronadilemma’s

Algemeen

MIDDELHARNIS - Het zijn onzekere tijden voor horecaondernemers. De horeca wordt vaak hard geraakt door coronamaatregelen en het perspectief is al lange tijd onzeker. Aan het einde van de zomer en met een hoge vaccinatiegraad leken we als samenleving af te raken van coronabeperkingen. Inmiddels is dat perspectief totaal verdwenen. Gaat de horeca opnieuw een zware winter tegemoet? Eilanden-Nieuws sprak horecaondernemers op het hele eiland en vroeg naar hun mening over de situatie.

Door Lars Jacobusse

“Ik vind mijn werk fantastisch, maar ik heb tegenwoordig wel eens het gevoel dat ik politieagent ben”, verzucht Jeanet Tanis van Happerij ‘t Schouwtje op Ouddorp. “Zeker de eerste weken dat de huidige maatregelen ingingen, hadden we hier vaak discussies met klanten. Mensen blijven het proberen; dan vraag je of ze inmiddels wel gevaccineerd zijn en blijk je ze toch weer te moeten weigeren. We voelen ons geremd in het bieden van gastvrijheid. Tegelijkertijd ontmoet ik ook heel veel begrip.” Ze vindt het niet logisch dat mensen die er toch al zijn na 8 uur in de avond niet mogen blijven: “Hier houden we ons netjes aan de regels, maar na acht uur is het: ‘Jan, gae me bie joe thuus nog een biertje doe’ en dan weet je het we..