De twee parkeerterreinen op de peekaaien (Foto: Adri van der Laan).
De twee parkeerterreinen op de peekaaien (Foto: Adri van der Laan).

Parkeren op de peekaaien heeft mogelijk langste tijd gehad

Algemeen

DIRKSLAND - Er is mogelijk een verplaatsing van parkeerplaatsen aanstaande in Dirksland. De gemeente en CuraMare overleggen regelmatig over allerlei zaken, waarbij ook het parkeren ter sprake komt, zoals de mogelijke uitbreiding van parkeerplaats P4 aan de Mozartsingel. Dat zou ruimte kunnen bieden om de peekaaien vrij maken van geparkeerd blik, waardoor deze locaties aan beide zijden van de haven een andere invulling kunnen krijgen. Van overeenstemming om P4 uit te breiden is echter nog geen sprake, benadrukt de gemeente.

Door Kees van Rixoort

Mocht dat wel gebeuren, dan krijgt de kade aan de Oosthavendijk een recreatieve functie, terwijl er op het talud aan de Westhavendijk een bedekking van gras komt. De herinrichting van de peekaaien is onderdeel van een project van de erfgoedlijn. Eerder is onder andere een ontmoetingsplek gerealiseerd, evenals de restauratie van de trambrug en de plaatsing van het kunstwerk M67, dat herinnert aan het RTM-verleden.

Er is ook al zicht op een volgende fase: herstel van een gedeelte van het jaagpad aan de westelijke zijde van het havenkanaal. De meest voor de hand liggende optie is het gedeelte tussen de nieuwe brug (parallelweg N215) en de fietsbrug. Dit zou een wandelroute kunnen worden.