Conrad van Nimwegen spreekt bij Adviesraad ASDGO

Het bestuur van de raad nodigt u van harte uit deze avond bij te wonen. Volgens het bestuur is het bijwonen van deze avonden heel belangrijk omdat “u daar wordt geïnformeerd over zaken die u aangaan. U mag en kunt meedenken over zaken die u aangaan. Op Goeree-Overflakkee wonen en dan meedenken met en adviseren over visie en beleid. Zijn er zaken die aandacht nodig hebben, dan kunnen we als Adviesraad ook besluiten dat we een ongevraagd advies naar het college sturen”, aldus het bestuur.

Meer info is te vinden op de site www.asdgo.nl. Voor de vergaderingen wordt er altijd een gastspreker uitgenodigd. Voor dinsdagavond is dit de heer Conrad van Nimwegen. Hij legt uit waarover hij zal spreken: “In juli 2022 treedt de Omgevingswet in werking en deze wet is een bundeling van 26 wetten en regels over ruimtelijke ordening, wonen, infrastructuur, milieu, water en natuur. Deze samenhangende benadering moet leiden tot een goede en duurzame fysieke leefomgeving.

Onderdeel van deze wet is de zogenaamde omgevingsvisie. De Nationale Omgevingsvisie (NOVI) geeft een langetermijnvisie op de toekomst en ontwikkeling van de leefomgeving in Nederland. In juni 2019 is het Ontwerp voor de Nationale Omgevingsvisie gepresenteerd. Hieruit blijkt dat er vier prioriteiten zijn waar de NOVI zich op richt: ruimte voor klimaatadaptie en energietransitie, duurzaam economisch groeipotentieel, sterke en gezonde steden en regio’s en toekomstbestendige ontwikkeling van het landelijk gebied. Ook de gemeenten en provincies moeten een omgevingsvisie opstellen. Deze avond zullen we, naast een toelichting over de omgevingswet, zelf ook een presentatie geven over de stand van zaken van de omgevingsvisie op Goeree-Overflakkee”.

De bijeenkomst op dinsdag 2 november begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het Rondeel aan de Dwarsweg in Middelharnis.