Afbeelding

Raad moet Gebiedsvisie gaan vaststellen voor centrumgebied Middelharnis-Sommelsdijk

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - In de dialoogbijeenkomst kreeg de raad donderdagavond het concept toegelicht van de Gebiedsvisie Middelharnis-Sommelsdijk, met het daarbij horende participatietraject. Er was een presentatie van de heer Frielink van DTNP uit Nijmegen. Het gaat hier om een opdracht van het gemeentebestuur van Goeree-Overflakkee. 

Door Jaap Ruizeveld

DTPN is een bureau dat overheden en marktpartijen adviseert over ruimtelijke, economische en sociaal maatschappelijke ontwikkelingen van dorp en stad. Al vele keren in deze raadsperiode bogen college en raad zich over een algemeen beleden rigoureuze ruimtelijke transitie van het centrumgebied. Zoekend ook waar nodig en voor zover mogelijk naar herijking van de gebiedsvisie uit 2017. Een boeiend thema gericht op het centrumgebied binnen een uniek tweelingdorp.

Het visieconcept dat donderdag werd gepresenteerd, nodigt uit. Niet afwachten maar samen aan de slag om de verbindingen tussen dijk en de twee dorp(en) te herstellen. De kwaliteiten die er zijn koesteren en de beleving en het verblijf stimuleren en toekomstbestendi..