Afbeelding
Foto: Shutterstock

Minder aantrekkelijk bij spelfouten?

Niet iedereen vindt een correct taalgebruik op het gebied van spelling en grammatica belangrijk, zo blijkt uit de verschillende pennenvruchten op de sociale media. Toch is een bericht, mail of papieren brief zonder spelfouten heel belangrijk en dan gaat het niet alleen om een sollicitatiebrief. Op de site van RTL Nieuws is te lezen dat een onderzoek van Tilburg University heeft uitgewezen dat bijvoorbeeld de omschrijving van een profiel op een datingsite taalkundig in orde dient te zijn. De onderzoekster kwam tot de conclusie dat slordigheden in een profiel “je officieel minder aantrekkelijk maakt”.

Zo blijkt bijvoorbeeld uit verschillende onderzoeken dat het niet altijd even gemakkelijk is om de ‘t’s’, ‘d’s’ en ‘dt’s altijd op het juiste moment te gebruiken. En dan zijn er ook nog de woorden die bijna standaard verkeerd worden geschreven, zoals onmiddellijk, verrast, enzovoort.

Misschien is het in meerdere opzichten beter om bij het plaatsen van berichten op de sociale media even wat bedachtzamer te werk te gaan.