Afbeelding
Foto:

Herfstconcert in Nieuwe Kerk Zierikzee

ZIERIKZEE - Zaterdagmiddag 23 oktober geven pianiste Eline de Gast en dwarsfluitiste Marije Weenink een herfstconcert in de Nieuwe Kerk van Zierikzee.

Op het programma staat een afwisselende en spannende mix van muziek uit de Romantiek tot aan de 21e eeuw. Van de oorstrelende romantische klanken van Tsjaikovski tot aan recent geschreven muziek met bijzondere klanken en ‘moderne’ technieken. Eline en Marije hebben beiden hun conservatorium studies afgerond en zijn nu terug op hun geboorte-eiland Goeree-Overflakkee. Na vroeger al regelmatig prijzen te hebben gewonnen als duo, treden zij nu voor het eerst weer samen op. Marije en Eline zullen zelf toelichting geven bij het concertprogramma waarin zij het publiek meenemen in de muzikale wereld van o.a. John Rutter, Francis Poulenc en Claude Debussy. 

Marije heeft in 2019 haar masterdiploma heeft behaald aan het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel is ze werkzaam als freelance fluitiste en docente. Zo heeft ze als remplaçant gewerkt bij diverse orkesten zoals het Koninklijk ConcertgebouwOrkest, het Residentie Orkest en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Ook is ze actief in verschillende ensembles waaronder haar fluitsextet 6Sense, waarmee ze concerten heeft gegeven in Rome en Genève. 

Eline is cum laude afgestudeerd aan het conservatorium Codarts te Rotterdam. Ze heeft als solist, kamermusicus en begeleider optreden in de grote concertzalen van Nederland. Zo concerteerde zij in een uitverkochte Grote Zaal van De Doelen met de ‘Liebesliederwaltzer’ van Brahms met het Rotterdam Symphony Chorus. Ook trad zij op in de Zeeuwse Concertzaal en de Grote Zaal van De Doelen met ‘Le Carnaval des Animaux’ van Saint-Saëns voor twee piano’s en orkest. Tijdens het herfstconcert van 23 oktober zal Eline naast het samenspel met fluit ook verschillende solowerken ten gehore brengen, waaronder de bekende ‘Fantaisie-Impromptu’ van Frédéric Chopin.

Het concert start om 16.00 en is vrij toegankelijk. Reserveren is niet nodig.