Afbeelding
Foto:

LTO Noord vraagt politieke partijen aandacht voor land - en tuinbouw

Afdelingsvoorzitter Frank van Oorschot hoopt dat de partijen de concrete punten waar LTO voorstaat mee willen nemen in de verkiezingsprogramma’s en in de campagnes. Bij de brief is een kleurrijke bijlage gevoegd ‘Achter de boer en tuinder. Voor ons allemaal’ waarin kort in de onderwerpen Leefbaarheid in landelijk gebied, het stikstofvraagstuk, ruimte en RES/ Energietransactie worden toegelicht.



Concrete punten

In de brief worden ook nog aanvullend concrete punten benoemd waar LTO voor staat bij deze verkiezingen. Zoals o.a. Geen Nationaal Park NL Delta in het gebied. Blijf “Kijk bij de Boer”, als PR instrument -v oor zowel ons eiland als voor de boer - ondersteunen. Let op een goede zoetwatervoorziening. Natuurbeleid zoals Natura 2000, Kaderrichtlijn Water en het Natuur Netwerk Nederland leggen een slot op bedrijfsontwikkeling zodat verduurzaming sterk belemmerd wordt en Realiseer woningbouw via inbreiding, niet her en der in het buitengebied, dat veroorzaakt juridische belemmeringen. En ook zorg voor een goede verkeersontsluiting. 

Kleine windmolens

Maak kleine windmolens mogelijk en leg geen zonneparken op kostbare landbouwgrond en zet in op innovatie om vraagstukken rondom klimaat aan te pakken, de landbouw is een sleutel voor oplossing van klimaatproblemen. Politieke druk op de landbouw is groot. Ondernemers zijn echter de drijvende kracht achter de economie en daarmee ook achter verduurzaming. Neem dat mee bij beleidsontwikkeling, adviseert LTO in haar schrijven aan de politieke partijen in de gemeenteraad.