Afbeelding
Foto:

Opiniecolumn: We doen het allemaal

Het Nederlandse fietsenmerk VanMoof komt volgend jaar met een oplossing voor het argument dat de auto sneller is, namelijk een e-bike die tot 45 km/u trapondersteuning heeft. Het bedrijf noemt het zelf een ‘hyperbike’ en presenteert het als een alternatief voor de auto.

Persoonlijk vind ik het idee van de e-bike best gaaf, maar ik zou hem waarschijnlijk niet aanschaffen. Ik ben momenteel zeventien en ik zou het heel leuk vinden dat wanneer ik achttien ben ik in de auto van mijn moeder kan rijden. Nu ga ik overal naartoe op de fiets, wat wel goed is voor mijn conditie en gezondheid, maar het is minder lekker in de winterkou en neerslag. Vooral als ik ergens naar toe ga, bijvoorbeeld school of werk, is het vervelend als ik helemaal doorweekt en verkleumd aan kom en de dag nog moet beginnen.

Ik denk wel dat het goed zou zijn als mensen vaker op de fiets zouden stappen als ze in de buurt moeten zijn, of als het lekker weer is even een rondje gaan fietsen. Maar we hoeven niemand te 'shamen' om even snel in de auto te stappen omdat het sneller of makkelijker is, want we weten allemaal dat we het zelf ook graag doen ;-).