De SL-42 heeft dit jaar enkele malen de vangst in het Deense Thyborøn gelost. (Foto: W.M. den Heijer)
De SL-42 heeft dit jaar enkele malen de vangst in het Deense Thyborøn gelost. (Foto: W.M. den Heijer)

Denen niet blij met Hollandse boomkorkotters

De boomkorvisserij is al lang een doorn in het oog van de Denen. In de jaren tachtig was er al sprake van weerstand toen tientallen Hollandse boomkorkotters in de zomermaanden het weekend doorbrachten in de havens van Thyborøn en vooral Hanstholm. Met het slinken van de Nederlandse kottervloot is dat aantal behoorlijk verminderd en toen de puls gemeengoed was geworden, vertrokken slechts enkele kotters ’s zomers nog naar het Skagerrak. De pulstechniek voldeed uitstekend, dus was er weinig animo om naar noordelijke wateren te verkassen. Tong was goed vangbaar en met de puls immers minder brandstofverbruik.

Opgeblazen

Vanwege die afwezigheid zijn er nu Deense vissers die de tijd van de Hollandse ‘verhuizing’ nooit hebben meegemaakt. En ook al is de kleinschalige vloot van Denemarken eveneens sterk uitgedund, er is een categorie vissers die niets moet hebben van boomkorkotters uit Nederland of België. Die ergernis blijkt uit verschillende opgeblazen publicaties op de site van Fiskerforum. In een recente publicatie over ervaringen van Deense vissers met Hollandse bokkers, heeft de auteur het over wetteloosheid en spookkotters. Wetteloosheid omdat er illegaal gevist wordt en spookkotters omdat het AIS-signaal niet voldoende is.

Vrachten tong

In beide gevallen zit de Deense schipper, die niet bij naam genoemd wil worden, ernaast. Zo goed als Deense staandwantkotters in Hollandse wateren vrachten tong mogen wegvangen, zo mogen Nederlandse en Belgische bokkers in Deense wateren op schol vissen. Daar komt bij dat in augustus Deense trawlers in de Scholbox, annex Duitse Bocht, op inferieure vissoorten visten voor verwerking tot vismeel. Vanaf september zelfs vlak boven de Nederlandse Waddeneilanden. Het AIS-aspect is wellicht een punt, maar de kotters zijn, net als andere vaartuigen, op de radar zichtbaar en de boomkorvloot wordt door de overheid gevolgd.

VMS

Het Vessel Monitoring System (VMS) is op elke Nederlandse kotter verplicht en leidt tot zware boetes als daar haperingen in zijn. Dit systeem is bedoeld om de overheid (NVWA) mee te laten kijken naar de bewegingen van de vloot. Om aan collega’s niet al te veel los te laten over de locatie waar gevist wordt, kiezen sommige schippers ervoor om het zendsignaal laag te houden. Kortom, de spookkotters waar de Denen het over hebben, zijn gewoon zichtbaar op de radar en worden gecontroleerd via het Vessel Monitoring System van de overheid.