Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: Huishoudschool ‘De Molenwiek’ heeft - eindelijk - haar Prinsenzaal

Sommelsdijk heeft z'n 'Prinsenzaal' en dat is waard gememoreerd te worden! Met die fraaie naam is de nieuwe gymzaal van huishoudschool 'De Molenwiek' gesierd, als een saluut aan de inmiddels gepensioneerde mevr. A. Prinsen, die 30 jaar lang Hoofd van de afd. Onderwijs van de Holl. Mij van Landbouw is geweest. Mevr. Prinsen, die meer dan wie ook voor de realisering van de zaal heeft geijverd, werd - woensdagmiddag - dan ook prinselijk ontvangen.
Schooldirecteur dhr. Van Oosterloo meende dat zeer aan haar verplicht te zijn: "Wanneer wij het soms niet meer zagen zitten, dan wist U ons steeds weer te inspireren", zo zag hij terug, mevr. Prinsen, bij wijze van hommage, de eer gevend het nieuwe lokaal te openen. Alvorens dat gebeurde werden er goede woorden gesproken, door mevr. Soldaat als voorzitster van de pl. commissie, dhr. C. Stehouwer als vice-voorz. van de afd. Flakkee van de Holl. Mij, de alg. secretaris van de Holl. Mij, dhr. Raap, inspecteur dhr. Mulder en tenslotte ook door mevr. Prinsen. Al die 'goede woorden’ culmineerden in de verklaring bijzonder gelukkig te zijn met de nieuwe voorziening die de school thans completeert.

In de zaal werd door een aantal leerlingen een demonstratie gegeven. 'De Molenwiek’ is rijk met haar nieuwe aanwinst en terecht!

Uit de krant van 1976