Stichting ASVZ wil 32 zorgappartementen realiseren in Stellendams buitengebied

GOEREE-OVERFLAKKEE - De stichting ASVZ wil op perceel Kruisweg 2, in het buitengebied van Stellendam, 32 zorgappartementen realiseren voor jongvolwassenen met autisme die het best kunnen functioneren in een rustige omgeving. De gemeenteraad stelde donderdagavond het bestemmingsplan Kruisweg 2 en 4 Stellendam vast. 

Door Jaap Ruizeveld

Doelstelling is, zo wordt verwoord in het raadsvoorstel, het opnieuw in gebruik nemen van het perceel waarbij de bouw zo wordt vormgegeven en gesitueerd dat het ensemble van gebouwen verwijst naar hert voormalig agrarisch gebruik. Daarnaast wordt voorzien in een woonzorgbehoefte voor genoemde specifieke doelgroep. ASVZ is er voor iedereen met een verstandelijke beperking: jong en oud, licht en zwaar verstandelijk beperkt. Voor deze mensen biedt ASVZ diagnostiek, behandeling en begeleiding. Dat doet zij al vanaf 1969 en sinds die tijd is gebouwd aan het sterke, betrouwbare fundament van kennis en ervaring dat de organisatie nu heeft.

Om vestiging van de stichting mogelijk te maken moet het bestemmingsplan Kruisweg 2 en 4 in Stellendam worden herzien en gewijzigd van Wonen naar Maatschappelijk. Het project kan worden ontwikkeld op een deel van het perceel dat in totaliteit ruim 10.000 m2 omvat. ASVZ heeft voor haar plan 6459 m2 in eigendom. De overige grond is - na splitsing - voor een ondernemer die actief is in verblijfsrecreatie en het beheren en verhuren van zomerwoningen aan derden. Deze activiteiten zijn in overeenstemming met de recreatievisie van de gemeente. Rho heeft een bestemmingsplan gemaakt dat ter inzage is gelegd. Er is slechts één zienswijze ingediend waaraan voor een deel kan worden tegemoetgekomen.