Hovenier Grinwis mag bedrijf vestigen aan Oudelandseweg

OUDDORP - Met de vaststelling door de gemeenteraad van twee bestemmingsplannen kan in Ouddorp voor geplande ontwikkelingen een belangrijke stap gezet worden richting realisering. Zoals het plan aan de Oudelandseweg 66, een voormalig agrarisch perceel van bijna 11.000 m2 met een gedateerde woning met aangebouwde schuur en een romnyloods. Het perceel heeft vele jaren te koop gestaan.

Door Jaap Ruizeveld

Nadat een deel was verkocht aan een achterbuurman is het restant gekocht door hovenier Grinwis Tuintotaal, die er zijn bedrijf wil vestigen. Activiteiten van het bedrijf zijn het stallen van materieel in een te bouwen schuur, het aanleggen van enkele showtuinen en het zelf kweken van bomen en struiken voor de aan te leggen en onderhouden tuinen. Voor het bouwen van een woning is een omgevingsvergunning verleend. 

Het bestemmingsplan voorziet in een wijzigingsbevoegdheid voor vervolgfuncties, wanneer de agrarische activiteiten zijn beëindigd. Hoewel een hoveniersbedrijf hierin niet wordt genoemd is dit bedrijf is een passende vervolgfunctie. Dit betekent dat de gronden met de bestemming ‘Agrarisch met Landschapswaarden’ moeten worden gewijzigd naar ‘Bedrijf - gemengd gebied’. Gedurende de periode dat het plan ter inzage heeft gelegen, zijn geen zienswijzen of inspraakreacties ontvangen. 

Bokweg

Ook voor perceel Bokweg 24 in Ouddorp werd een bestemmingsplan vastgesteld. Met als doelstelling om het juridisch planologisch in overeenstemming te brengen met het toekomstig gebruik. De eigenaresse wil het perceel (groot 9155 m2) met opstallen verkopen, maar dan moet de grondbestemming worden gewijzigd van Agrarisch naar Wonen. Het gaat dan om de gronden onder en om de opstallen. Bij ter visie legging van het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Het perceel ligt in het zandwallen- en lintengebied. Regels voor bouwen zijn overgenomen uit het geldende plan Stad Goedereede en dorpsgebied Ouddorp van 2012. Op de agenda stond ook nog het vaststellen van het bestemmingsplan (project Oost West) van Dorpsweg 4 in Ouddorp. Maar hiervoor is de overeenkomst nog niet getekend en dus komt dit plan besluitvormend terug in de raad van november.