Afbeelding
Foto: Picasa

Damuitslagen Denk en Zet

De uitslagen van de eerste ronde waren in groep 1: P. Leroy-W. Vroegindeweij 1-1; P. van Brussel-Jac. Dekker 1-1; M. Klink-G. Kamp 1-1; J. van Hoorn-Joh. Wolfert 3-0. En in groep 2: R. van Rijnberk-G. Noteboom 0-3; M. Meijer-L. de Rooy 3-0; J.J. Melaard-A. Uijttewaal 1-1; A. Jelier-I. Kamerling 3-0.

Leroy heeft er een tijdje wat zwakker voorgestaan, maar toen hij zich hersteld had, bood hij Vroegindeweij remise aan op een moment dat hij dit beter niet had kunnen doen. Van Brussel leek zijn ondergang tegemoet te gaan, maar toen hij op een fraaie wijze de dam van Dekker wist buit te maken, liep de schijnbaar gewonnen partij voor Dekker toch nog op remise uit.
De partij tussen Klink en Kamp bood weinig bezienswaardig. Er zat geen enkele dreiging in, dus werd dit het eerste gelijkspel van Klink. Van Hoorn en Wolfert speelden een boeiende partij. Op een gegeven moment ging Wolfert de mist in en toen hij kort daarop nog een fout maakte, gaf hij zich gewonnen.
Van Rijnberk heeft het tegen Noteboom erg lang vol gehouden, maar op een gegeven moment stond hij zo klem, dat hij moest gaan offeren, en dat betekende zijn ondergang.
De Rooy moest het opnemen tegen Meijer. Je moet het als nieuweling wel een paar keer gedaan hebben om van Meijer puntjes af te kunnen snoepen. Heel verrassend was het spel van Uijttewaal. Die zag kans om nota bene van Melaard, na een bijzonder mooie partij, in een eindspel met dammen, een gelijkspel af te dwingen. Heel knap. Voor de derde nieuweling, Kamerling, geldt het zelfde als voor De Rooy. Hij wist tegen Jelier toch maar 60 zetten stand te houden. (J. van Hoorn)