Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: Dames genoten van breimodeshow

Vol bewondering heeft een goedgevulde zaal van ‘Vita-Nova’ te Sommelsdijk maandagavond gekeken naar de toen gehouden "Neveda Breimode­show", georganiseerd door de Firma's Miep Boeter, Modehuis Borgdorff en Diny van Katwijk, in samenwerking met de Neveda breiwolfabrieken, om Flakkees' nijvere breisters van al het nieuwe op de hoogte te stellen. De geste wordt jaarlijks bijzonder op prijs gesteld en dat was ook nu weer het geval!

"Het zal even wennen worden, maar men gaat voor het komende seizoen op de grofgebreide toer", zo werd de dames al direct aan het begin van de leerzame avond duidelijk gemaakt. Een groot aantal modellen uit de nieuwste breigids werden getoond, waarbij meteen opviel dat Neveda niet alleen zorgt voor de nieuwste modellen, maar ook voor de nieuwste breiwol!

Veel waardering was er o.m. voor het nieuwe artikel "Puto", een garen met een handgesponnen karakter, die gebreid wordt op naalden nr. 7. Dikke garens zijn dit seizoen duidelijk toon­aangevend, wat ook blijkt uit de modellen gebreid uit van "Combo" en "Combo-Set". Wanneer die twee samen worden verwerkt, ontstaat een geweldig leuk effect, doordat "Combo-Set" gevlamd is.

Zelfs bleken op de show de gebreide mantels aan hun trekken te komen; maar liefst vier mannequins kwamen er aan het eind van de show mee de planken op! De dames kregen veel applaus voor hun handgebreide mantels, waarmee ze de kou best aan kunnen. Een bijzonder geslaagde avond werd het en de dames, noch de speaker, de modellen noch de organisators hebben zich ook maar één moment behoeven te vervelen. "Blij dat ik brei" was dan ook het motto waarmee de dames weer op huis aan gingen, waarschijnlijk geïnspireerd door zoveel moois dat ze gezien hadden.

Uit de krant van 1976