Afbeelding

VKGO: ‘Informatie gevraagd, geen WOB-verzoek ingediend over staalslakken’

Algemeen

OUDE-TONGE - In het mondelinge vragenuurtje in de raad wilde Johan de Vos van VKGO donderdag (gisteren) van het college weten waarom beschikbare informatie op een technische vraag over metingen en mogelijke verontreiniging van het oppervlaktewater in relatie tot gestorte staalslakken in Oude-Tonge wordt omgezet naar een WOB-verzoek bij toezichthoudende instantie DCRM.

Door Jaap Ruizeveld

Vitale Kernen heeft geen WOB-verzoek ingediend, alleen is er naar aangetroffen stoffen gevraagd, aldus De Vos. In een reactie van het college staat dat binnen 6 weken na 3 september de fractie bericht krijgt of de DCMR overgaat tot het geven van informatie. Deze gang van zaken roept onbegrip op, stelde De Vos. Wethouder Markwat gaf aan dat het waterschap de gegevens kan verstrekken, de gemeente de informatie ook nog niet heeft en dat De Vos inderdaad nog even op antwoorden moet wachten. 

Herstel vertrouwen

VKGO-fractiegenoot Willy Heintjes vroeg waarom het college de raad niet vooraf informeert bij een principeverzoek dat naar waarschijnlijkheid een brede maatschappelijke relevantie heeft. Als dat niet gebeurt, en de hel..