Dirksland vanuit de lucht (Foto: Topview Luchtfotografie).
Dirksland vanuit de lucht (Foto: Topview Luchtfotografie).

Wat willen de Dirkslanders met hun dorp?

Algemeen

DIRKSLAND - Meer groen in de wijk? Een kookmiddag misschien? Samen knutselen of spelletjes doen? Een stimulans om meer te bewegen kan ook een wens zijn. Of maatregelen om zo lang mogelijk in je eigen omgeving te blijven wonen en actief te blijven. De dorpsraad van Dirksland wil bewoners van het dorp de kans geven om hun ideeën naar voren te brengen.

Door Kees van Rixoort

Ideeën om de leefbaarheid te verbeteren kunnen in het activiteitenplan 2021-2022 komen, dat de dorpsraad wil maken. “We willen opdiepen wat bewoners willen”, zei secretaris Henk Zwanenburg dinsdagavond tijdens de meest recente vergadering van de dorpsraad.

Hoe dat opdiepen in zijn werk moet gaan, is nog niet bekend. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals een enquête, een grote bijeenkomst voor het hele dorp, een aantal kleinere bijeenkomsten per wijk of workshops. De dorpsraad gaat nog deze maand aan de slag om de meest werkbare constructie te kiezen. De gemeente Goeree-Overflakkee is daarbij betrokken, want er komen ongetwijfeld ideeën naar boven die niet – of slechts gedeeltelijk – tot het takenpakket van de dor..