Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Damvereniging Denk en Zet houdt open avond

SOMMELSDIJK - Op maandag 13 september om 19.30 uur organiseert damvereniging Denk en Zet een open damavond waarbij iedereen die graag damt welkom is. Wie graag wil weten hoe alles reilt en zeilt, is hartelijk welkom in de voorzaal van de Staver te Sommelsdijk.

De dammers van Denk en Zet zien er, na een gedwongen rustperiode, naar uit om weer van start te gaan. En dat is dan op 20 september. De leden die de nieuwe competitie gaan beginnen, zijn overwegend oudere mensen. De jeugd heeft helaas veelal andere interesses.  Dammen is een sport waarbij je je hersens traint; een sport die je tot in je negentigste kunt blijven beoefenen.

Denk en Zet telt leden die al 40 jaar en nog langer lid zijn. Het bestuur is ervan overtuigd, dat er op ons eiland nog heel wat huisdammers (m/v) wonen. Er zijn er onder hen die erover denken om zich bij de damclub aan te sluiten. Dat zou verstandig zijn, want dat is de beste manier om het dammen beter onder de knie te krijgen, en - dat komt er nog bij - een fijne avond met elkaar te beleven. Bij Denk en Zet zijn echt alleen maar profs in het dammen lid. Naast het spelen van wedstrijden, staat er altijd wel een ervaren dammer klaar om mensen die de sprong wagen verder wegwijs te maken. Er wordt altijd op maandagavond gespeeld. De wedstrijden beginnen om half acht.