Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: Kleutertjes feestelijk betrokken bij opening van hun school ‘Startblok’

J.l. woensdagmiddag, was door het bestuur als ‘een feestelijk gebeuren’ aangekondigd en dat is het dan ook geworden! De zeventig kleuters die de school bevolken hebben burg. Bos, die de opening verrichtte, een half uur lang bezig gehouden vooraleer hij de sleutel ontdekte waarmee het nieuwe gebouw (aan de burg. Zaayerlaan) geopend kon worden. Dat half uurtje werd graag op de koop toegenomen, want 72 jaar lang had men zich in de oude bedoening aan de Tuinstraat moeten behelpen. Met veel meer charmes presenteerde zich nu het nieuwe gebouw dat - letterlijk! - Spelend werd betrokken!

Dat werd Dirkslands' jongsten graag gegund, maar toen hun feestzang was verstomd bleef er die zorg voor hun toekomst. Bestuursvoorzitter dhr. L. Bestman gaf daar uitdrukking aan in zijn openingswoord. Staand aan een nieuw begin las hij Exodus 33 vers 11-19 waar­ in de Heere met Mozes spreekt vóór de tocht naar het beloofde land.
Dank bracht hij voorts aan het gemeentebestuur voor de ontvangen medewerking sinds in 1965 voor het eerst over nieuwbouwplannen was gesproken en dhr. Bestman liet die dan ook gelden voor de gemeentelijke Technische Dienst en niet in de laatste plaats ook de Inspectie, al had Inspeceur Köhleman bericht van verhindering moeten sturen.

Burg. Bos die al eerder de kleintjes had toegesproken en geluk had gewenst maakte er geen geheim van dat, de bouw ook voor het gemeentebestuur een hele opgave had betekend. Daarbij hoefde dhr. Bos alleen maar te herinneren aan de moeilijkheden bij de grondverwerving waarbij het zelfs tot onteigéning had moeten komen. Nu was dhr. Bos blij met de blijden en hij constateerde tevreden dat de kleuters in "de Startblok" volledig aan hun trekken kunnen komen. De gekozen plaats vond dhr. Bos goed en nuttig en nu de school er staat plaatste hij graag het "eind goed - al goed" onder de voorgeschiedenis.

Uit de krant van 1976