Mijs, Jop en Corine Rotteveel bij hun koeien (Foto: Adri van der laan).
Mijs, Jop en Corine Rotteveel bij hun koeien (Foto: Adri van der laan).

“Je doet alles voor je koeien om het zo leuk mogelijk te maken”

Algemeen

STELLENDAM - Het is voor veel veehouders niet eenvoudig om een bedrijf op een goede rendabele manier te runnen. Steeds weer nieuwe wetten en voorschriften geven veel extra werk en beperkingen en daarnaast is het beeld dat ‘men’ van de veehouderij heeft niet altijd eerlijk. Leden van de familie Rotteveel uit Stellendam vertellen iets over het reilen en zeilen van hun veebedrijf.

Tekst en foto’s: Adri van der Laan

Een aantal weken geleden spraken we met Jop en Mijs Rotteveel over de start van hun melktappunt waar iedereen terecht kan voor verse melk. Tijdens dat gesprek bleek dat het niet eenvoudig is om een veehouderij op een rendabele manier te runnen. Graag gaven we gehoor aan de uitnodiging van de familie om ‘het echte verhaal’ te horen.

Corine en Arjan Rotteveel en hun dochter Mijs vertellen graag iets over het prachtige werk waar ze dagelijks mee bezig zijn op hun boerderij aan de Damweg. Zoals bekend is het in bedrijf houden van een melkveehouderij geen sinecure. Op het bedrijf waar zo’n 80 melkkoeien hun dagelijkse verzorging, waaronder het twee keer per dag melken, nodig hebben, is het altijd een drukte va..