Afbeelding

Terrorisme, verraad en een oude vriendschap

Na een anonieme tip werden kort na de aanslag explosieven in zijn auto gevonden. Dustin heeft geen idee hoe de explosieven in zijn auto terecht zijn gekomen. Jamie gelooft in zijn onschuld en neemt zijn verdediging op zich. De consequentie hiervan is dat ze haar glansrijke carrière als gerenommeerd advocaat in de waagschaal stelt om haar oude vriend vrij te pleiten van terrorisme. Het advocatenkantoor waar Jamie werkt is namelijk op zijn zachtst gezegd niet blij met haar toezegging om haar oude jeugdvriend te verdedigen.
De tweede verhaallijn is die van Taylor. Ze bezoekt met twee vriendinnen het concert waarbij de presidentskandidaat een toespraak houdt. Ze is ooggetuige van het drama waarbij een bom ontploft en haar vriendinnen om het leven komen. De jonge vrouw leidt aan een psychische aandoening die goed onder controle is met medicatie, maar in de dagen na de aanslag keert deze in alle hevigheid terug. Ze is vastberaden de vermeende dader van de aanslag te stoppen en schaft een wapen aan. Na meerdere slapeloze nachten gaat ze in haar eentje op zoek naar Dustin die op borgtocht vrij kwam en in afwachting van zijn proces verblijft op een anonieme locatie. Jamie, die borg staat voor zijn voorwaardelijke vrijlating, verblijft samen met haar dochtertje Avery eveneens op deze geheime locatie. En dan staat Dustin oog in oog met Taylor die wraak wil nemen voor de moord op haar vriendinnen.

Ontknoping aan het meer 

De derde verhaallijn is die van Travis, de boezemvriend én zakenpartner van Dustin. De Afghanistan-veteranen hebben samen een succesvol beveiligingsbedrijf in de ICT opgebouwd. De vrouw van Travis is ernstig ziek en een laatste experimentele behandeling wordt ingezet om te proberen haar leven te verlengen. Dustin weet dat hij in deze dagen niet op de steun van Travis kan rekenen. De zorg voor zijn doodzieke vrouw en hun tweejarige tweeling ontneemt Travis de mogelijkheid praktisch iets voor hem te kunnen betekenen. Maar Travis heeft ook iets te verbergen, ontdekt Dustin. De ontgoocheling is groot als blijkt wat zijn vriend precies verbergt. Tijdens een ontmoeting aan het meer waar, de plek waar ze ooit als vrienden vele uren doorbrachten, komt het tot een treffen tussen de hoofdpersonen. En de gevolgen zijn groot.
Ten slotte wordt ook het levensverhaal van Jamie -summier- uitgewerkt. Haar echtgenoot kwam om het leven door een overdosis en ze voedt haar dochtertje alleen op.

In een spannende setting waarin complotten, doodslag, verraad, verslaving, valse beschuldiging, wraak en psychische problemen de overhand lijken te hebben, brengt de auteur een subtiele tegenhanger aan in de vorm van onbaatzuchtige liefde, genade en vergeving. Mooi komt tot uiting hoe Dustin - hij werd als zesjarig jongetje wees en sleet zijn jeugd in pleeggezinnen - al jong zijn vertrouwen leerde stellen op zijn hemelse Vader die hem nooit in de steek laat.

Een spannend boek dat makkelijk wegleest – met een positieve boodschap - voor de liefhebbers van de thrillers van veelschrijfster Terri Blackstock.