Afbeelding
Foto:

Eigen plekje

Mij lijkt het niks om zelf een huis te laten bouwen, ik vind het fijner als ik eerst een huis echt kan bezichtigen voor ik het koop, en sowieso wil ik al heel lang een appartement als mijn eerste eigen plekje. Ik droom al vanaf dat ik twaalf ben over hoe ik het zou inrichten, in wat voor stijl en wat voor kleuren en of ik een bad wil of alleen een douche en zo. Ik heb ook op Pinterest een groot bord aangemaakt met allemaal ideeën en linkjes, ook al was het nog ver weg toen ik twaalf was. 

Nu ben ik zeventien, en komt het toch wel een stukje dichterbij. Ik ben stiekem al een klein beetje aan het sparen, ook al ben ik niet van plan om rond mijn achttiende al weg te zijn. Hotel Mama voorziet mij voorlopig nog van een dak en eten, en op mijn kamer voelt het al een beetje als mijn eigen plekje. Maar toch heb ik er nu al zin in, in mijn nieuwe opleiding waar ik gewoon voor een beroep ga leren, in geld wegleggen voor boodschappen of leuke uitjes met vrienden, gewoon in het stukje volwassen worden. 

Natuurlijk lijkt het me leuk als ik later een partner vind om mee samen te wonen, en als we nog kindertjes krijgen zullen we toch een ander nest moeten vinden, maar dat vind ik een zorg voor later. Voor nu ben ik nog lekker aan het fantaseren over mijn toekomstige appartementje.