Afbeelding

Doorlaat Brouwersdam alleen in ‘sobere variant’

Algemeen

REGIO - Onlangs hebben de besturen van de provincies Zeeland en Zuid-Holland en de gemeenten Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee de raads- en statenleden in een brief nader geïnformeerd over de stand van zaken rondom ‘Getij Grevelingen’. Enkele belangrijke zaken uit die brief volgen hier.

Door Adri van der Laan

Begin van dit jaar hebben de Ministers Van Nieuwenhuizen en Schouten na de afronding van de verkenningsfase voor het maken van een doorlaat in de Brouwersdam, eventueel in combinatie met een getijdencentrale, aangekondigd nog nadere info te willen inwinnen. Ondertussen is er meer bekend geworden, zo laten de colleges in een brief, die vorige maand is gestuurd, aan de raads- en statenleden weten.

In de brief staat dat uit onderzoek blijkt “dat een uitvoering van de doorlaat alleen binnen het gestelde budget mogelijk lijkt te zijn als deze wordt uitgevoerd in een sobere variant”. Dit betekent dat in deze variant geen plaats is voor een getijdencentrale, en met een kleinere getijslag zal worden gewerkt evenals een horiz..