'Levensgevaarlijke' oversteek op drukke voetgangersroute

DIRKSLAND - Weer een puntje voor de schouw, de lijst met ongewenste en te verbeteren situaties in de Dirkslandse openbare ruimte: parkeren op de brug aan het einde van de Diepenbrockstraat. Doorgaans staan er aan beide kanten van de brug geparkeerde auto’s, die het verkeer belemmeren en voetgangers een onveilige oversteek bezorgen.

Door Kees van Rixoort

"Levensgevaarlijk", liet een van de omwonenden niets aan duidelijk te wensen over toen ze de ongewenste situatie naar voren bracht tijdens de vergadering van de dorpsraad van afgelopen dinsdagavond. De Diepenbrockstraat ligt tussen het ziekenhuis en de grote parkeerplaats aan de Mozartsingel. Dat brengt met zich mee dat dit een drukke voetgangersroute is. "Tussen zeven en negen uur is het druk en tussen half vijf en zes uur ook. Er spelen ook kinderen. Auto’s komen heel hard aanrijden. Vroeger stond er nog bord 'woonerf', maar dat is weg."

De dorpsraad voegt het puntje toe aan de schouw, een stuk dat aan de orde komt tijdens het overleg met de gemeente. "We zullen aan de gemeente laten weten dat dit probleem er is. De dorpsraad kan niets afdwingen. Het is een zaak van de gemeente en de handhavers", zei Jan Leenders, voorzitter van de dorpsraad.

Tijdens de vergadering van de dorpsraad kwamen meer onveilige of ongewenste verkeerssituaties ter sprake. Zoals de Vroonweg, die al in de schouwlijst staat, en het landbouwverkeer dat na realisering van nieuwe wegen gewoon door het dorp blijft rijden.