Afbeelding
Foto:

Opiniecolumn: Op muggenjacht

In het begin van de nacht is dat ook hoe het ging. Ik sliep en hij was op muggenjacht. Maar op een gegeven moment sloeg hij zo hard een mug dood, dat ik er wakker van werd. Vervolgens waren de rollen omgedraaid. Ik kon niet meer in slaap komen en mijn vriend viel eindelijk in slaap. Daar lag ik dan: de hele nacht wakker en op zoek naar de muggen. Ik heb er uiteindelijk drie vermoord, maar helaas was het leed al geschied. Toen we de volgende ochtend wakker werden, zaten we allebei helemaal onder de muggenbulten.

Als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel muggen. Bij de meeste insecten kan ik er nog wel inkomen waarom zij nuttig zijn voor de natuur, maar bij de mug ben ik er nog niet achter. Vroeger was ik ook als de dood voor wespen, maar die angst is nu wel redelijk afgenomen. Dat neemt niet weg dat ik het nog steeds heel irritant vind als er de hele tijd wespen om je heen vliegen. Ik ben gelukkig nog niet vaak gestoken door een wesp of een bij en dat wil ik graag zo houden ook, want die steken zijn best wel vervelend.

Ondanks dat ik muggen en wespen heel vervelend vind, vind ik het niet zo erg dat ze er nu weer veel zijn. Ik heb liever het hele voorjaar en de hele zomer last van wespen en muggen én lekker weer, dan dat we weer van dat sombere zomerweer krijgen. Iemand zei vroeger wel eens tegen me: “een mens kan niet alles hebben”, en zo is het maar net. Bij lekker weer horen ook de muggen en wespen en dat neem ik maar gewoon voor lief. Hoewel ik wel hoop dat ze snel iets vinden op dat ellendige gejeuk van die muggenbulten, want daar kan ik echt niet aan wennen!