Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: Veel nieuws op braderie te Middelharnis

Ondanks de hitte, was het op de eerste braderiedag in Middelharnis erg druk. Van vroeg in de middag tot laat in de avond.

Dit jaar heeft de middenstand Middelharnis extra zorg en aandacht besteed aan dit zomers gebeuren. Dat kon ook vanwege het 75- jarig bestaan van de RABO-bank in Middelharnis, die de middenstanders een ruggesteuntje gaf. Iedere middenstander op Westdijk en Zandpad had wel iets nieuws te bieden; soms ook waren er artikelen tegen bijzondere lage prijzen; men kon er raden en men kon er suikerspinnen eten.
Dit alles werd omlijst door de Leutige Krabbers uit Bergen op Zoom.
Aanstaande vrijdag zal het er weer plezierig aan toe gaan. Er is weer muziek en er is een pottenbakster; de winkeliers zorgen voor attracties in de vorm van nieuwtjes en koopjes en men zal er dingen tegenkomen, waar men in eerste opzet niet aan zou denken.
Er zal ter hoogte van Firma Buijsse een auto staan, die ernstige schade heeft opgelopen. Het is een VW-Golf. Knap gedeukt, ontverfd en ontwricht. Wie maakt er nooit schade? Hij mag zijn vinger opsteken. Iedereen weet wel wat een dergelijke opknapbeurt kost, nietwaar? Nou, aanstaande vrijdag kan men zijn hart ophalen. Er liggen formulieren, waarop U het bedrag in mag vullen en een alleraardigste prijs wacht U. Ook de middenstanders verwachten U. De voorzitter zegt: "Er wordt op duizenden mensen gerekend!" Evenals dat verleden week het geval was.
Er was ook een sneltekenaar aanwezig, die handenvol werk had. Een alleraardigste attractie, zo vond het publiek.

Voor de volgende vrijdagen staan er andere attracties op het programma. Dan gaat het op de kunsttoer!

Uit de krant van 1976