Gemeente plaatst twee camera’s op ’t Havenhoofd en verscherpt toezicht

"Het Havenhoofd in Middelharnis is een mooi recreatiegebied, waar jong en oud zich vermaakt", aldus de gemeente. "Zon, zee en lekker genieten, wie wil dit niet? Toch blijkt dat het niet altijd even gezellig is. Regelmatig komen er bij zowel de gemeente als politie klachten binnen over geluidsoverlast, graffiti, vernielingen, brandstichtingen en achtergelaten, kapotgeslagen flessen en zwerfvuil. Allemaal zaken die niet bijdragen aan een fijn en veilig verblijf aan het water."

Twee camera’s

"Door politie en handhaving van de gemeente wordt regelmatig toezicht gehouden. Bezoekers worden aangesproken en indien nodig verbaliseerd", laat de gemeente weten. Ook zijn er op de parkeerplaats twee camera’s geplaatst, om ook via deze weg inzicht te krijgen in wat zich allemaal op het Havenhoofd afspeelt. Toch zijn er ook in het afgelopen weekend weer verschillende vernielingen gepleegd en lag het strand bezaaid met glas. "Echt niet fijn als je lekker wilt gaan recreëren. Door de gemeente wordt het strand iedere dag schoongemaakt en de aanwezige afvalcontainers geleegd. Dit helpt iets, maar is niet afdoende."

Onherkenbaar

De komende periode zullen agenten zowel herkenbaar als onherkenbaar surveilleren op ‘t Havenhoofd. De camerabeelden worden uitgekeken en er wordt nader onderzoek verricht naar de vernielingen. Ook de handhavers van de gemeente zullen (nog) vaker toezicht houden. "Helaas weten we allemaal dat onbehoorlijk gedrag vaak plaatsvindt op het moment dat er geen toezicht is. Wij kunnen dit dan ook niet alleen en hebben uw hulp nodig. Heeft u informatie of beeldmateriaal, bel dan met de politie (0900-8844) of de gemeente (140187). Laten we er met elkaar voor zorgen dat het Hoad een fijne recreatieplek blijft", zo luidt de oproep van de gemeente.