Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: Rabo-bank Herkingen in nieuw gebouw gehuisvest

De kleine Herkingse gemeenschap voelt zich rijk met het nieuwe Rabo-kantoor; dat hebben de Bankbestuurders woensdagmiddag na de feestelijke opening mogen noteren uit de mond van één van en. Dat gaf de vreugd’ nog een extra cachet en in die sfeer viel het de sprekers niet moeilijk aan het plaatselijk gevoelen aan te sluiten en de loftrompet te steken. De bouw van het nieuwe Bankkantoor betekent belangrijk meer dan de beschikbaarheid van een riante ruimte, het betekent ook de aanzet van een harttransplantatie in het oude plaatjes en ook dat geeft de Herkenaren nieuw perspectief…!

Op de gekozen plaats zinspeelde ook burg. H. Bos in zijn openingswoord, toen hij die "letterlijk in het midden van de samenleving" noemde. Het nieuwe kantoor is gebouwd op de hoek Peuterdijk-Molendijk en met die keuze toonde dhr. Bos zich bijzonder ingenomen: "De Bank toont geloof te hebben in de toekomst van Herkingen en nodigt met haar aanwezigheid anderen uit haar voorbeeld te volgen," propageerde dhr. Bos. De Rabo-bank had zich geen vuriger pleiter kunnen wensen.

Aan het slot van de bijeenkomst was het de directeur dhr. De Krey, die het Bankbestuur, het personeel, maar ook heel Herkingen geluk wenste met de nieuwe Bank. "Ik hoop," - aldus dhr. De Krey - "dat het een aanzet moge zijn voor een nog groter ontwikkeling." Hij voorzag dat Herkingen de vruchten zal plukken van de investering die de Rabo Bank zich heeft getroost, conform de zinspreuk die dhr. Doornbos deze middag nog liet horen: "Service aan de klant, dat is onze opgaaf nummer één!"

Op de foto overhandigt Huig de Krey de sleutel aan burgemeester Bos.

Uit de krant van 1976