Afbeelding
Foto:

Hoe veelkleurig een huispijporgel kan zijn Livestreamconcert door Paul Kieviet

De Vereniging Van Orgelvrienden mag opnieuw een online concert aankondigen. Het betreft deze keer een speciaal 'Flakkees' concert: een mooi Flakkees huispijporgel wordt bespeeld door een Flakkeese vakorganist en de video is opgenomen en bewerkt door een Flakkeese vakman.

Het orgel is een fraai ogend en fraai kinkend huispijporgel, gebouwd in 2005 door de firma Van Vulpen en staat nu nog in huis bij familie T.C. van Dieren in Middelharnis. Het orgel heeft 12 stemmen, die verdeeld zijn over 2 klavieren en een pedaal. Het pedaal heeft een zelfstandig 16-voets register. Als adviseur bij de bouw heeft Rinus Verhage destijds meegedacht om tot een zo mooi mogelijk resultaat te komen.

Paul Kieviet (1964) zal het concert verzorgen. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium de hoofdvakken Orgel (Docerend en Uitvoerend Musicus) bij Arie J. Keijzer en Bernard Winsemius, Kerkmuziek bij Barend Schuurman en Theorie der Muziek bij Jan Kleinbussink, Peter-Jan Wagemans en Ludwig Otten. Sinds 1984 is hij vaste bespeler van het Meere-orgel (1821) in de Hervormde Kerk van Sommelsdijk, en tevens vanaf 1990 van het grote Leeflang-orgel (1952) in de Hervormde Kerk van Middelharnis. Rond deze orgels bouwde hij een uitgebreide en bloeiende lespraktijk op. Als docent muziektheorie is hij verbonden aan de Muziekschool Goeree-Overflakkee. In 1985 won hij het Nationaal Orgelconcours in de Hooglandse kerk te Leiden. Improvisatie studeerde hij bij Arie J. Keijzer en aan de Internationale Zomeracademie te Haarlem bij Klaas Bolt. Hij concerteerde voor radio, op CD en op vele plaatsen in ons land. Ook is hij actief als componist en improvisator. De rode draad door alle facetten van zijn werk wordt gevormd door een intensief bezig zijn met en een persoonlijke band met de orgelkunst van Johann Sebastian Bach. Onlangs gaf hij zijn 75e Bachconcert.

Het livestreamconcert op het huispijporgel van de familie Van Dieren is op 25 juni vanaf 20.00 uur online. Thema: ‘De veelkleurigheid van een huispijporgel’.

Op de site van de VVO - www.orgelvrienden.nl - kunt u de link (een pijl) vinden naar ons YouTube kanaal.