Natuurspeeltuin Atlantia weer open

MIDDELHARNIS – Natuurspeelplaats Atlantia op het Havenhoofd van Middelharnis is weer toegankelijk voor bezoekers. Afgelopen 4 juni ging de speeltuin dicht nadat er kapot glaswerk was aangetroffen. Inmiddels is er een grote schoonmaak geweest. De politie en handhaving houden het gebied de komende tijd extra goed in de gaten.

Door Erwin Guijt

De gemeente Goeree-Overflakkee laat weten: "Er is een grote opruimactie geweest. De looproutes zijn gemaaid en weer goed toegankelijk en de slootjes zijn uitgebaggerd. Ook is het bankje bovenop weggehaald, omdat dat werd gebruikt als hangplek. We hebben daarmee gedaan wat we konden, maar spelen op blote voeten in de natuur kent altijd wel een risico. Het Havenhoofd met het strand en de natuurspeelplaats is een fijne recreatieplek voor iedereen."

"Als gemeente doen we ons best om het schoon, heel en veilig te houden, maar we hebben daarbij de hulp van onze inwoners nodig. Als gemeente vragen we bezoekers dan ook om zelf het goede voorbeeld te geven: laat het gebied netjes achter en houd een oogje in het zeil." Om dit soort onwenselijke situaties in de toekomst te voorkomen, krijgt het Havenhoofd extra aandacht vanuit politie en handhaving. Er zijn geen daders in beeld.