Afbeelding

Activiteiten worden weer opgestart

Voor dat ‘leven’ zorgt de 91-jarige Ouddorpse deels ook zelf. “Ik praat wel, hoor”, lacht ze. Meijer geniet dan ook volop van alle sociale activiteiten die inmiddels weer in De Vliedberg worden ontplooid. “Samen koffie drinken en eten vind ik heel gezellig, ik ben blij dat het weer kan. En de breimiddag is ook weer begonnen. Ik doe dat graag, net als haken.” Trots laat ze een foto zien van een van haar creaties: een zeemanspakje voor een pop. “Die muts was het meest lastige onderdeel.”

“Pasgeleden hebben we appelflappen gebakken. En opgegeten natuurlijk, dat was het leukste onderdeel”, lacht de Ouddorpse. “De bingo is ook weer begonnen, maar daar ben ik nog niet geweest. En van de week kwam de dochter van de dominee een potje Rummikub doen. Ze had hier een soort stage gelopen en toen ik had ik gevraagd of ze nog een keer een spelletje kwam doen. Stond die lieverd deze week op de stoep.”

Mevrouw Meijer snapt op zich wel dat mensen liever thuis blijven wonen. “Dat had ik zelf ook, maar na een val en 2,5 maand op de zorgafdeling, woon ik nu hier.” Soms is ze wel een beetje somber, erkent ze, zeker als ze vertelt over de moeilijke tijden die ze heeft meegemaakt. Ze verloor haar man 26 jaar geleden op relatief jonge leeftijd en ook haar beide kinderen zijn inmiddels gestorven. En als je dan ook nog nergens heen kan, dan valt dat niet mee. Onder meer het niet naar de kerk kunnen, heeft ze ervaren als een groot gemis.

Dan lichten haar ogen op als ze vertelt over haar kleinzoon William en zijn vrouw Wendy, die in verwachting zijn van haar eerste achterkleinkind. “Ze zijn in november uitgerekend”, vertelt ze trots. “Dat is voor iemand van mijn leeftijd nog best ver weg, maar ik hoop het zeker nog mee te maken.”