Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: Drukke diensten bij bevestiging en intrede ds. H.F. Klok

Een groot deel van de Hervormde Gemeente van Melissant, en met haar veel anderen van overig Goeree-Overflakkee, hebben op Pinkstermaandag de gang naar Gods Huis niet versmaad. Daar immers werd geput uit de bron van het Levende water, 's morgens door ds. v. Rootselaar uit IJsselmuiden en in de middagdienst door de nieuwe eigen predikant ds. H.F. Klok uit Woerden. Beide diensten waren ondanks de warmte, die zich vooral in de middagdienst manifesteerde, goed bezet en rijk van inhoud. De jonge predikant, naar zijn vaste weten door God naar Melissant gezonden, begon zijn ambtswerk niet in eigen kracht, integendeel. "En geef Uw dienstknecht met alle vrijmoedigheid Uw Woord te spreken", zo bad en predikte hij n.a.v. Hand. 4:29b.

Met een persoonlijk woord richtte ds. zich na de preek tot enkele personen en instanties zowel als tot de gemeente in haar geheel. In burg. Bos was het gemeentebestuur vertegenwoordigd.

Burg. Bos op zijn beurt gaf in een kort welkomstwoord ook uiting aan de "wederzijdse verbondenheid" tussen burgerlijke en kerkelijke gemeente. Dhr. Bos zinspeelde met name op de geestelijke verbondenheid die o.m. uit de voorbede blijkt. "Het is onze taak te zorgen dat er in de gemeente een stil en gerust leven mogelijk is en daarin hebben wij zegen in onze arbeid nodig", aldus dhr. Bos ds. en zijn gezin een goede tijd in Melissant toewensend.

Uit de krant van 1976