Afbeelding

Voor u gelezen: Een nieuwe bladzijde

Theoloog des Vaderlands Almatine Leene verhuisde midden in de Covid-tijd vanuit Zuid-Afrika terug naar Nederland. Het uitgebreide interview geeft een kijkje in haar leven als wereldburger.
Voor de fans van de indrukwekkende debuutroman van Marlies Medema (Papieren Paradijs) een interview met deze auteur. "Ik ben zelf helemaal geen geschiedenisfreak", bekent Marlies. Toch liet de onbekende geschiedenis van de domineesvrouw in Suriname haar niet los. (Tip: wie het boek nog niet kent, ga het vooral lezen). Marlies vertelt over de bijzondere totstandkoming van haar roman en hoe een bezoek aan Suriname het begin vormde van een zoektocht naar het leven van de fascinerende domineesvrouw Anna Pannekoek.

Nieuw leven

Hoe God hulp wil bieden bij het opnieuw beginnen vertelt Erica Hoebe. Ruimte geven aan het oude door het te doorleven en hulp vragen aan Hem is de start én de basis van elk nieuw begin.
Alize Roos (58) ervaart nieuw leven na het overlijden van haar moeder. "Toen ik bij haar graf stond werd ik geraakt door het feit dat ik van mijn moeder het leven heb gekregen." Hoogleraar ontwikkelingseconomie Irene van Staveren vertelt over haar leven met migraine en haar zoektocht naar genezing.
Verder tips voor dagboekschrijven. Hoe begin je en hou je vol? Recepten voor zomerse gerechtjes en DIY ideetjes voor zonnige bloempotjes geven een luchtige touch aan dit magazine met diepgang. Als cadeau ontvangen lezers twee kaarten van Aminda Photoart.




Mijn vader

Vaders hebben een belangrijke plaats in het leven van kinderen. Ze zijn, als het goed is, een voorbeeld en identificatiefiguur voor hun kinderen.

In deze verhalenbundel negen miniaturen met persoonlijke herinneringen van mannen wiens familienaam enige bekendheid heeft binnen de gereformeerde gezindte. Ze kijken terug op het leven van hun vader en delen persoonlijke herinneringen aan hem. De afwisselende verhalen zijn onderhoudend om te lezen en geven een evenwichtige terugblik op het leven met hun vader.
Ze bieden ook een boeiende weergave van het tijdsbeeld waarin de vaders opgroeiden en volwassen werden. De persoonlijke herinneringen van de zonen zijn door de levensloop van de vaders heen gevlochten.
De bundel is sober uitgevoerd in paperbackvorm met een zwart-foto van elke geportretteerde vader. Het boekje is daarmee ook scherp geprijsd.
Welllicht een tip voor hen die (nog) een cadeautje zoeken voor Vaderdag.


<Kader>

Mijn vader
Negen miniaturen met persoonlijke herinneringen
Prof. dr. A. Baars, Wa. Budgen, drs. B. Florijn, ds. G. Hoogerland, G.Th. Hovius, drs. G.J. Segers, dr. R. Toes, drs. P.J. Vergunst, mr. L. Vogelaar
2021, De Banier Uitgeverij
136 blz., € 11,99

Afbeelding