Afbeelding
Foto:

Opiniecolumn: Lange tanden

Dat het een vergeten groente begint te worden, verbaast me dan ook niets. Maar ik moet zeggen dat ik er nog niet zoveel van merk. Ik werk in een verzorgingshuis en daar staat bloemkool (en ook witlof) vaak wel 1 keer per week op het menu. De mensen daar zijn er dol op en kunnen er echt van genieten. Voor hen zal bloemkool nooit een vergeten groente zijn.

Naast bloemkool, broccoli, zuurkool, sla en boontjes ben ik eigenlijk dol op groenten. Wij eten overigens nooit AVG’tjes, maar de groenten gaan altijd wel ergens doorheen. In een soep bijvoorbeeld of door de pasta of in een lekkere ovenschotel. Heerlijk! Maar groente eten zoals ik dat vroeger thuis deed en zoals de mensen in het verzorgingshuis het nog steeds eten, daar maak je mij niet blij mee. En ik denk niet dat ik de enige ben.

Dat bloemkool dus een vergeten groente wordt, vind ik totaal niet erg. Als het uit de schappen zou verdwijnen in de winkel, dan zou ik het niet eens missen. Ik zal er dan ook niet om treuren dat bloemkool langzaam vergeten wordt. Wat mij betreft verdwijnt het vandaag nog allemaal uit de winkel!