Werkzaamheden Stad afgerond, herstel volgt begin volgend jaar

STAD AAN 'T HARINGVLIET – De afgelopen periode waren er rioleringswerkzaamheden in het gebied Nieuwstraat/Oranjelaan in Stad aan 't Haringvliet. Het gebied, bestaande uit verschillende straten, werd in delen na elkaar aangepakt. "Het gehele project is twee weken terug opgeleverd, waarna met de aannemer is gekeken naar het opgeleverde werk", aldus de gemeente Goeree-Overflakkee.

Door Erwin Guijt

Daarbij werden enkele zaken geconstateerd die nog aangepast moeten worden, zoals spoorvorming in de Nieuwstraat. "Dat wordt hersteld, waarbij de verwachting is dat de rijbaan tussen de A. van Bronckhorststraat en Vrouwtjesweg geheel wordt herstraat. Vanwege zetting van de ondergrond is het wel de bedoeling om daar nog even mee te wachten, tot vermoedelijk begin volgend jaar. Na navraag blijkt dat de werkzaamheden aan het glasvezelnet hier ook klaar zijn. Mogelijk zorgt een huisaansluiting nog wel voor (kleinere) werkzaamheden op het trottoir", aldus de gemeente.

"Er zijn bij ons geen werkzaamheden van de nutsbedrijven bekend. Werkzaamheden op dit vlak worden ook niet verwacht, omdat voorafgaand aan de rioleringswerkzaamheden er een renovatie van het nutsnet was. We kijken als gemeente bij dit soort werkzaamheden altijd naar afstemming. De werkzaamheden aan de riolering waren noodzakelijk, net als de werkzaamheden aan het nutsnet. Daarom zijn ze gelijk na elkaar gepland, tegelijkertijd kan niet."