Afbeelding
Foto:

Opiniecolumn: Spruitjes met pindasaus

Hoe komt het eigenlijk dat groente niet boven aan ons lijstje staat? De ene site vertelt dat je er theoretisch niks aan kunt doen, omdat het aan je genen zou liggen. Weer een ander vertelt dat we een voorkeur hebben voor zoete dingen, omdat ze in de oertijd aan de zoete smaak van eten konden vertellen dat het nog goed was. En de bittere smaak was een slecht teken.

Daarnaast kwam ik een paar voorbeelden tegen om groente weg te smokkelen onder het oog van je ouders. Zoals je groente in je zakken stoppen. Ik kan zeggen dat ik dat in ieder geval nog nooit heb gedaan. Ik heb wel andere manieren gebruikt om ze weg te smokkelen. Zoals het opeens netjes wegdragen van mijn bord naar de keuken. Natuurlijk met het bord helemaal boven mijn hoofd. Of een plastic beker of de groente zetten. En als laatste tip: de groente verstoppen in een zakdoekje. De rest verzin je zelf maar, ik kan niet alles voorkauwen.

Het onderwerp groente eten vraagt veel creativiteit van de ouders, evenals van de kinderen. Zelf hou ik van veel variatie in mijn eten wat betreft groente. Courgette, paprika en tomaten. Dat moet ook wel, want ik heb er extra veel liefde ingestoken met het kweken van deze groente. Zo smaken ze lekker zoet.