Afbeelding
Foto:

Voor u gelezen: Mysterieuze schipbreuk in Cornwall

De moeder van Evelyn kan de vernedering en de daarmee gepaard gaande verhuizing slecht verkroppen en besluit naar Plymouth te reizen. Op zoek naar een betere toekomst voor Evelyn en zichzelf. Twaalf jaar later is ze nog steeds niet teruggekeerd. Af en toe krijgt Evelyn een brief van haar waarin de vrouw belooft Evelyn op te halen om een nieuw leven te beginnen. Maar het blijft bij beloftes. Noodgedwongen neemt de grootvader van Evelyn de opvoeding op zich en tussen die twee ontwikkelt zich een hechte band.

Rond de twintigste verjaardag verandert het leven van Evelyn en haar grootvader ingrijpend. Liam Twetherwey erft het landgoed Wyndcliff Hall en neemt zijn intrek in het landhuis. Hij is vast van plan de wens van zijn oudoom Treton vervullen: de start van de bouw van een groeve voor de winning van porselein klei.

Mysterie

Vlak na zijn aankomst op Pevlyn komt een schip aan de kust bij het landgoed van Liam in de problemen. Vier bemanningsleden komen om en twee overlevenden, een moeder en dochter, nemen hun intrek op het landgoed. Liam en Evelyn buigen zich over het mysterie rondom het scheepswrak. Het blijkt dat een aantal dorpelingen een verborgen agenda heeft en er niet voor terug deinst om kost wat het kost deze geheime praktijken in stand te houden.

Evelyn voelt zich vaak erg eenzaam. Als een rode draad loopt de verstoorde relatie met haar moeder door het verhaal. Ze is er niet als het meisje haar nodig heeft. Dit laat diepe sporen na in het leven van Evelyn. De emoties die de verlating door haar moeder oproepen zijn invoelend en levensecht beschreven. Door de verstoorde relatie met haar moeder heeft Evelyn moeite om andere mensen te vertrouwen. Liam begrijpt haar en tussen die twee groeit een hechte band, die uitmondt in liefde. Maar Evelyn weet zich geen raad met deze gevoelens en neemt een ingrijpend besluit. Is er nog herstel van vertrouwen mogelijk?

De schoonheid van de ruige kust van Cornwall neemt een andere belangrijke plaats in het verhaal in. En terloops neem je als lezer kennis van het dagelijks leven en de gebruiken aan het begin van de negentiende eeuw in een dorpje aan de kust van Cornwall.

De auteur liet zich bij het schrijven inspireren door de Regency-periode en Britse klassiekers als Jane Eyre en Pride & Prejudice.

Tip: Week van het Christelijke Boek 2021

Van 26 mei tot 5 juni a.s. is het weer de Week van het Christelijke Boek. Bij aankoop van € 15,00 aan boeken krijg je in de christelijke boekhandel gedurende deze periode het actieboek ‘Gewijde chaos’ van Annemarie van Heijningen cadeau.